Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Demokrácia-kérdőív

A magyarországi civil mozgalmat szándékozik erősíteni az állampolgári részvétel hete, amelyet hétfőtől rendeznek meg egyidejűleg 19 országban.
Mennyire bízik meg az igazságszolgáltatásban, a munkaadójában, a politikusokban? Mit gondol, tud valamilyen befolyással lenni a lakóhelyét érintő döntésekre? Részt vett nyilvános gyűlésen, tüntetésen vagy tiltakozó megmozduláson? – ezeket a kérdéseket teszik fel az egyhetes rendezvényen a közösségfejlesztéssel foglalkozó szervezetek az állampolgároknak. Arra kíváncsiak, a magyar lakosság kiveszi-e részét a civil kezdeményezésekből.

– Remélhetőleg a civilek szerepe erősödni fog – mondja Tanács Gábor, a megyei Köztámháló vezetője. – Olyan szervezetekre van szükség, amelyek tradicionálissá, erőssé válnak, és az elért eredményt az egymást követő generációk öröklik. A magyar tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy egy-egy korcsoport viszi a maga szervezetét, és amikor belefáradnak, vagy kiöregszenek, a szervezetek megszűnnek.
Az anonim, tehát név nélkül kitölthető kérdőívet a megyében a tervek szerint a teleházakban, az eMagyarország pontokon is kitölthetik interneten az érdeklődők. A honalp címe: http://www.arh.kozossegfejlesztes.hu.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Címlapra kerülhet a szegedi diáklány

Akár egy szegedi diáklány is lehet novemberben az egyik férfimagazin címlapján, Cseh Anita ugyanis a… Tovább olvasom