Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 13°C Még több cikk.

Demonstráció a Deák Ferenc utcai óvoda bezárása ellen

Szeged - Szerdára rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezi a Fidesz és KDNP frakciója a Deák Ferenc utcai óvoda ügyében - hangzott el a két párt hétfői sajtótájékoztatóján. A Szegedi Védegylet demonstrációt szervez az óvoda bezárása ellen.
Gyimesi László, a Fidesz szegedi elnöke, hétfői sajtótájékoztatóján közölte, hogy az MSZP magára maradt az óvoda ügyében. Véleménye szerint Botka László polgármester visszaél a hatalmával, és minden észérvvel szembefordulva az óvoda bezárására törekszik.

Kalmár Ferenc, a KDNP szegedi frakcióvezetője, az óvoda bezárásával kapcsolatban megemlítette, hogy a korrupció gyanúja is felmerült. A képviselő azt állította, hogy az óvoda környékén két új kaszinót is nyitnának. Kalmár konkrét példaként hozta, hogy a Kelemen utcában már gyakorlatilag elkészült egy kaszinó. Véleménye szerint nincs olyan vállalkozó, aki bizonytalan üzletbe fektetné a pénzét, annak ellenére, hogy oktatási intézmény 200 méteres körzetében tilos ilyen jellegű intézményt működtetni.

A Szegedi Védegylet szerda délutánra - az óvoda utolsó foglalkoztatási napjára - demonstrációt szervez. A megmozduláshoz a Fidesz és a KDNP is csatlakozik.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a másnapi Délmagyarországban és Délvilágban is!

Olvasóink írták

 • 6. almamagjani 2007. november 27. 00:33
  „Szeretném jelezni, hogy a cikkben szereplő szervezet (helyesen: "Szögedi Védegylet") nem azonos a VÉDEGYLET nevű (országos hatókörű) egyesülettel, mely hét éve munkálkodik azon, hogy a "jövő nemzedékeknek" is legyen "képviselete": ez utóbbit tegnap a parlament (5párti konszenzussal) megszavazta...:)
  A VÉDEGYLET egyetlen vidéki csoportja Szegeden működik - de ez "Védegylet szegedi csoport" néven szokott szerepelni e lap hasábjain is!
  Mindettől függetlenül nagyon ellentmondásos (finoman szólva is) az óvodabezárás viharos gyorsasága (és annak indoklása) - ezért a demonstrációval (legtöbben) mi is egyetértünk!”
 • 5. fogyaszto 2007. november 26. 21:56
  „Csak ovatosan!Nehogy a rendorseg szetcsapjonaz arpadsavos ovodasok kozott :)”
 • 4. Lala 2007. november 26. 19:45
  „17 órakor”
 • 3. szeke 2007. november 26. 19:22
  „Hánykor lesz a tüntetés???”
 • 2. mufurc19 2007. november 26. 15:56
  „Dinobá!

  Akkora bárgyú vagy, mint egy dinó! Nem tudsz olvasni? Vagy meszes az agyad? Hátrányos helyzetű gyerekeket koholt ürüggyel el akarnak távolítani, csak azért, hogy kaszinót lehessen odatenni!
  Érted? Ha nem, akkor pedig ne mondj hülyeséget!!! Kalmár arról beszél, hogy koholt ürüggyel megszüntetett óvoda közelébe casinó nyílik! Vajh, ki tudja miért? Tán nem csúszogatott a zsebekbe egy kis pénzmag? A Botka-klikk oly csoró? Nem tud megélni a zsíroskenyérre elegendő polgármesteri és egyéb bezsebelt pénzből?
  Lehet! Gyűjtsünk neki!!!!!
  Én munkanélküli vagyok, ezért felajánlok egy lukas fabotkát neki!”
 • 1. DinoBá 2007. november 26. 14:29
  „A Védegylet ezzel a többi, már működő kasziókat védi az újonnan érkezőkkel szemben? A Fidesz/Gyimesi-t a Plaza kaszinó pénzeli??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázvezetéket építenének Szeged és Arad között

Szeged - Még 2006 végén, egy magyar-román kormányülésen írt alá olyan megállapodást a két ország,… Tovább olvasom