Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Dés László a sztárvendég az idei Presztízs Díj gálán

Dés László lesz a sztárvendég a ma esti Presztízs Díj gálán. Magyarország egyik leghíresebb zeneszerzője szívesen vállalta, hogy vendégeinknek még a lemez felvétele előtt ízelítőt ad új, úttörő műfajú lemezéből, mert lapunk kezdeményezését, miszerint jutalmazzuk a megye legsikeresebb vállalkozóit, hasznosnak és fontosnak tartja.
Dés László zenél. Fotó: Bertleff András
Lapunk ma esti Presztízs Díj átadó gálájának sztárvendége Dés László lesz. A dzsesszmuzsikus-zeneszerző rendkívül elfoglalt mostanában: kedden érkezett haza Washingtonból, ahol fiával, Dés Andrással és Juhász Gábor gitárossal nagysikerű koncertet adott, azóta pedig folyamatosan dolgozik új albumán. Mégis szívesen szakított időt a szegedi fellépésére, mert hasznos kezdeményezésnek tartja, hogy a Délmagyarország és a Délvilág megjutalmazza a legtehetségesebb vállalkozókat.

– Minden díj érték, amely civil kezdeményezésből jön létre, talán fontosabbak is, mint az államiak – magyarázta Dés László. – Amikor egy szakmán belül a civiltársadalom saját magát tiszteli meg azzal, hogy megjutalmazza azokat, akik valami jó dolgot elindítottak vagy létrehoztak, ezzel rangot, illetve presztízst ad munkájuknak, és egyben bíztatnak vele mindenkit, hogy érdemes jót, s jól csinálni. Így tehát ez értékmérő lehet, amit pedig nagyon fontosnak tartok.

Dés László jelenleg új albumán, a Contemporary Gregorianon dolgozik, mely tulajdonképpen egy zenei kísérlet. – Összeeresztjük a középkort, a reneszánszot és XXI. század zenéjét. Ilyen eddig még nem volt. Nagyon izgalmas, és egyben radikális – mesélte. Az újító ötlet Balázs Elemér fejéből pattant ki, és nem volt nehéz meggyőznie Dést, valamint a gregorián és a reneszánsz zene nagy szakértőjét, a kiváló énekes Mizsei Zoltánt. A megvalósítás hármójuk közös munkája. A lemezt jövő héten veszik fel, lapunk ma esti Presztízs Díj átadó ünnepségén azonban már ízelítőt kaphatnak belőle meghívott vendégeink.

– A Voces4 Ensemble nevű négytagú énekegyüttessel és egy négytagú dzsessz-zenekarral megyünk. Balázs Elemér dobol, Szandai Mátyás bőgőn játszik, Balázs József zongorázik, és én szaxofonozok. Remélem, fél óra alatt tudunk adni egy metszetet abból, milyen is lesz az új album – mondta Dés László.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emberi jogi bírósághoz fordult Bartosné

Az emberi jogi bírósághoz fordult a szegedi önkormányzat városgondnokságának volt dolgozója, aki az… Tovább olvasom