Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Diákszeminárium Tusnádfürdőn

A III. Kárpát-medencei diákszemináriumot tartják július 6. és 12. között az erdélyi Tusnádfürdőn. A találkozót Markó Béla romániai miniszterelnök-helyettes, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke és Ujhelyi István nyitotta meg.
A III. Kárpát-medencei diákszemináriumot tartják július 6. és 12. között az erdélyi Tusnádfürdőn. A találkozót Markó Béla romániai miniszterelnök-helyettes, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke és Ujhelyi István nyitotta meg. A szegedi országgyűlési képviselő, az MSZP alelnöke elmondta, a képzés az RMDSZ és a magyar kormánypártok közös programja, ahol megpróbálják átadni a határon túli magyarságnak mindazokat a tapasztalatokat, amiket Magyarország az európai uniós csatlakozás során szerzett. – A magyarság közös integrációja az unióban a határok lebontásával valósulhat meg – mondta Ujhelyi.

A találkozóra mintegy 250 résztvevő érkezett, akik nyolcvan előadást hallgathatnak meg az integrációs kérdésekkel foglalkozó magyar és román szakemberektől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kormos javított, Molnár hallgatott

A fideszes Molnár Zoltán egyszer sem szólalt fel, párttársa, Szőllősi Béla viszont több mint két… Tovább olvasom