Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Diákterror: rendőrségi eljárás indult

A rendőrök elvitték az Ortutay-kollégiumból a fegyelmi eljárások iratait. Lapunk csütörtöki cikke nyomán hivatalból megindították a büntetőeljárást.
Diákterror az Ortutayban címmel lapunk csütörtöki számában írtuk meg, hogy május 3-án éjszaka felsőbb éves középiskolás fiúk avattak elsősöket. Az avatók az általuk hagyományosnak mondott szertartáson megalázták a kiskamaszokat.

A Szegedi Rendőrkapitányság életvédelmi alosztálya cikkünk nyomán hivatalból büntetőeljárást indított. Vizsgálják az eset körülményeit, jelenleg adatgyűjtés folyik és az írásos dokumentumok beszerzése – tájékoztatott tegnap M. Toronykőy Márta, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

„A rendelkezésre álló információk alapján valószínűsíthető, hogy több idősebb kollégista is kényszerítés bűncselekményét követte el, tekintettel, hogy kisebb társaikat erőszakkal, fenyegetéssel olyan dolgok megtételére kényszerítették, amely számukra jelentős érdeksérelmet és félelmet okozott" – áll a tegnapi rendőrségi közleményben.

A kollégiumban az eset után fegyelmi vizsgálat indult összesen 14 diák és az ügyeletet ellátó tanár ellen. A belső vizsgálat még nem zárult le – tájékoztatott tegnap Farkas István igazgató. Az akcióban részt vett diákok többsége már nem lakik a kollégiumban, volt akit fegyelmi úton zártak ki, mások – végzősök lévén – önként elköltöztek, illetve van aki megfellebbezte a fegyelmi döntést és az eljárás befejezéséig a kollégiumban lakik. – Elvitték a fegyelmi eljárás teljes dokumentációját – válaszolta kérdésünkre az igazgató, de arról nem tudott, hogy milyen más módon gyűjt adatokat a rendőrség.

A „kényszerítés" bűntette a törvény szerint három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, fiatalkorúak esetében lehetnek enyhítő körülmények.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Kika is jönne Szegedre

Bevásárlóközpontot terveznek Szegeden, a Szabadkai út és Móravárosi körút kereszteződésében. Lapunk… Tovább olvasom