Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Diétás zsíros kenyeret ettek és krumplit hajigáltak

Szeged – Több mint 400 nyugdíjas sütött, főzött és sportolt szombaton a Partfürdőn rendezett Tavaszi forgatagban. Díjakat is kiosztottak.
Abszolút győztes a a Tavaszi forgatag sport- és süteményes versenyében a Nap-Fény Fotókör lett. Sportfeladatokban megosztott első díjat kapott az Ezüst Évek Nyugdíjas Egyesület és a „Legyél a barátom" Nyugdíjas Klub, második helyet a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének nyugdíjasai szereztek és harmadik a Nap-Fény Fotókör lett. A legsikeresebb süteménynek a zsűri a Hóvirág Népdalkör az almás-répás zabpelyhes szeletét ítélte.

Húsz egyesület több mint 400 nyugdíjasa töltötte meg élettel szombaton a Partfürdő szebb napokat látott területét. A Senior Center hagyományos Tavaszi forgatagában tíz csapat állt a bográcsok mellé és – bár ebben nem hirdettek versenyt – a déli harangszóra igyekezett pörköltkülönlegességeket az asztalra tenni. A mentődolgozók élén Horváth Ferenc vegyes marha- és sertéspörköltet alkotott gombával és velővel. Vaslapon rezsnyicát, magyarul zöldségragus csirkét sütöttek.

Tavaszi forgatag a Partfürdőn. Fotó: Schmidt Andrea - GALÉRIA

Lemaradni látszott a bajtársi klub, hiszen ők még csak a tüzet élesztgették, amikor a többiek már kavarták a főztjüket. Merksz Péterviccelődve azzal magyarázta a helyzetet, hogy ők pontban délre főznek, nótaszóra, nehogy elpangjon az étel. Úgy tűnt, a legmunkásabb étket a legnépesebb csapat vállalta be: a postások békéscsabai vendégeikkel együtt 80 főre készítettek Jókai-bablevest csipetkével, aprított zöldséggel. A Nap-Fény Fotókör slambucot pirított, kevergetett és a főszakács ki is kérte magának, amikor „lekrumplistésztázták" a művét. A receptet a kötényén hirdette, de úgy nekiveselkedett a bográcsnak, hogy képtelenség volt leolvasni.

Hogy ebédig ki lehessen bírni, a társaságok" diétás" sülthúszsíros, lilahagymás kenyérrel, háziszalámis szendviccsel múlatták az idők. És reggelire is megkóstolhattuk, ha még bírtuk, a fitnesz kategóriában indított püspökkenyeret, zserbót, káposztás pogácsát, tápai krumplis lepényt, cukormentes meggyes pitét és sajtos-spenótos palacsintát.

Tavaszi forgatag a Partfürdőn. Fotó: Schmidt Andrea - GALÉRIA

Ügyességüket a csapatok dartsban, petanque-ban, vizesvödör-cipelésben, frizbiben, lufifújásban, krumplihajításban mérték össze. Ránézésre a legnagyobb önbizalommal a Szenior Fitness Egyesület állt rajthoz, legélénkebben a „Legyél a barátom" klub biztatta magát és társait, petanque-ban a legedzettebbnek a Rókusi Nyugdíjas Klub látszott.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Versenyeztek a falatozó kutyák

Az újszegedi ligetben immár a negyedik alkalommal rendezték meg a Kutyafuttában Napot – jó időben, jó helyen. Nézze meg galériánkat! Tovább olvasom