Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Díjak a gazdasági élet legjobbjainak

Harmadszorra rendezte meg az Oscar-díjak átadásához hasonló exkluzív, a legrangosabb helyi társasági eseménnyé vált gálát tegnap este az új sajtóházban a Lapcom Kft. Délmagyarország Kiadó.
Az év kisvállalkozása díjat a Qualitas Kft., Az év vállalkozása díjat a Szeviép Zrt., Az év üzletembere díjat Rácz József, a Mórakert Termelő Értékesítő Szövetkezet ügyvezető igazgatója, az Üzleti innovációs díjat a Délalföldi Leolvasó Szolgáltató Kft., a Környezetvédelmi díjat a Csomiép Kft. kapta. A Délmagyarország Presztízs Díjának öt kategóriájában közel harminc pályázó közül választották ki a legjobbakat az alapítók: a Lapcom Kft., a KÉSZ Kft., a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, az Allianz Hungária Biztosító Rt. és a Masterfoods Kft.

Fotó: Frank Yvette
Elegánsabb, színvonalasabb volt a gála, mint valaha. Új sajtóházunk fehérbe öltöztetett hatalmas nyomdacsarnoka tegnap este zsúfolásig megtelt Szeged társadalmi-, gazdasági- és közéletének legrangosabb szereplőivel. Az elmúlt években ugyanis kiderült, rangot jelent Presztízs díjasnak lenni, ezért idén már közel harmincan vállalták a megmérettetést a pályázaton. De rangot jelent az is, ha valaki a díj átadását kísérő ceremónián, a nívós gálaműsoron és a díszvacsorán részt vehet – a vendéglistára még az utolsó pillanatban is sokan szerettek volna felkerülni.

Az előkészületek már hetekkel korábban elkezdődtek, de élesben minden tegnap délután vizsgázott: helyükre rakták a kerek asztalokat, hófehér ruhát kaptak a székek, megérkezett az ünnepi teríték, felállították a hatalmas színpadot, diszkrét fények varázsoltak ünnepi hangulatot a fehér falak közé.

Az est háziasszonya, Erős Antónia a délutáni órákat már a helyszínen a
Baranyi Sándor a Szeviép ZRt. igazgatóságának elnöke Az év vállalkozása díjjal Fotó: Frank Yvette
töltötte. Mindent tudott a Presztízs Díjról, mivel 2002-ben testvérlapunk, a győri Kisalföld első Presztízs-gálaműsorát is ő konferált. Örült Szegednek, annak, hogy itt az értékeket megbecsülik – mondta „vidéki lányként", hiszen Szigetváron született, majd Pécsett élt hosszú ideig. „Az ország nem csak Budapestből áll – azok a vállalkozók, akik itt élnek, Szegedért tesznek" – mondta.

A vendégek közül az elsők között lépett a bejárattól a csarnokig vezető vörös szőnyegre Varga Gusztáv, a Szilánk cégcsoport cégvezetője Sipos Aurél kommunikációs vezetővel. A cégcsoport tavaly Az év vállalkozása címet nyerte el, idén nem indultak, de azt tervezik, jövőre megmérettetik magukat az Üzleti innovációs díj kategóriájában.

Ujhelyi István államtitkár, a Pick Szeged kézilabda csapatának társadalmi elnöke felesége nélkül érkezett: elmondta, nem biztos, hogy felhőtlenül szórakozna a vendégsereg, ha mind a négy gyermeküket – köztük a legkisebb, két hónapos csecsemőt – elhozzák. Botka László, Szeged polgármestere mindegyik gálán részt vett eddig, mert szerinte rangos az a díj, amit egy helyi közösségben adnak át. Demokratikus, civil díjnak nevezte a Presztízst. „Örömmel látom, hogy itt vannak a város meghatározó adózói, feltehetően jó évet zártak, ez jó hír a városnak. Remélem, az új díjazottakat is hamarosan üdvözölhetjük a legnagyobb adózók között" – mondta.

Varga Mihály, a KÉSZ csoport meghatározó tulajdonosa és vezetője – aki harmadik gyermeküket váró feleségével jelent meg a gálán – a díj egyik alapítójaként jelentette ki: egyre színvonalasabbak a beérkező pályázatok. A vendégseregben Magyar Annát, a megyei közgyűlés elnökét is üdvözölhettük, aki, mivel korábban hosszú ideig a Picknél dolgozott, maga is meglepődött, régi munkahelyével szemben milyen sajtópalota épült. Késve érkezett Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora. De igazoltan volt távol: két éve nyílt meg ugyanis a TIK, aminek örömére Zorán-koncertet szerveztek. A zártkörű születésnapon mindenképpen szeretett volna részt venni, és beszélni Zoránnal, akit 14 évesen, egy építőtáborban ismert meg. „Itt a helyem a Presztízs-gálán, mert az egyetem mond szakvéleményt a pályázatokról."

Pap Klára kiadóigazgató
– A Presztízs Gálán a köszöntőben nem emeltem azt ki, hogy amikor három évvel ezelőtt elindítottuk a Presztízs Díjat, egy kicsit aggódtunk, hiszen tudjuk, hogy a sikert ma Magyarországon, és főként a régióban nem könnyű megmutatni. Nem mindenki vállalja azt, hogy a telejsítményét egy ilyen elismertetéssel is megerősítse. Nagy örömünkre szolgált, hogy ez az aggodalom nem volt valós, és az elmúlt három évben bebizonyosodott, hogy a Presztízs Díjra szükség van. Ugyanakkor hozzájárultunk ahhoz, hogy a megye vállalkozásai a társadalomban megtalálják a helyüket, és teljesítményük elismerésben részesüljön.  
Az est a Bolyki Brothers műsorával indult, a négy testvérhez sorra csatlakoztak a vendégek: Zséda, Dés László, majd Emilio. Legvégül a szegediek tiszteletére, együtt énekelték el a Presztízs-bluest. Majd színpadra lépett Erős Antónia, aki Pap Klárának, a Lapcom Kft. Délmagyarország Kiadó igazgatójának adta át a szót. Pap Klára azt hangsúlyozta, a díjjal a kiadónak az a volt célja, hogy a nyilvánosság és az elismerés erejével támogassa a kiemelkedő vállalkozásokat, felpezsdítse a térség gazdaságát. Botka László is köszöntötte a gála közönségét, köztük azokat a sikeres vállalkozókat, akik egy város, egy térség gyarapodásáért tevékenykednek.

Ezt követően izgalmas egy óra következett: mind az öt kategóriában a díjra jelöltek bemutatkozó filmjeinek levetítése után kibontották az ismert fehér borítékot és kimondták a győztes nevét. Tudni kell, kiadónk a program szellemiségével nem az anyagi értéket, hanem az erkölcsi elismerést kívánta a figyelem középpontjába állítani: a díjak ugyanis nem járnak pénzjutalommal. A program négyfogásos díszvacsorával zárult. 

350 vendég a Presztízs Díjátadó gálán

Elegáns és színvonalas estre volt hivatalos tegnap az a 350 jeles vendég, aki elfogadta a meghívást a Presztízs Díjátadó gálára. A hölgyek közül volt, aki kisestélyiben, és volt, aki könnyed kiskosztümben adott ízelítőt az idei ruhadivatról. A fekete hódított. A legtöbben nem kockáztattak, ez a klasszikus szín ugyanis verhetetlen minden alkalmi összejövetelen. A másik az arany: selyemblúzokban, díszes topokban és kosztümökben pompáztak sokan. A műsor alatt színesen és ütemesen villództak a fények, hol andalító dallamok, máskor dzsesszes improvizációk ingerelték és szórakoztatták a díszes asztaloknál ülőket. „Itt ezen az esten ti lesztek a sztár" – énekelte a Presztízsblues-t a Bolyki Brothers, és a tapsoló publikum: politikusok, cégvezetők és egyre nagyobb elismerést kivívó üzletemberek találkoztak, barátkoztak és főleg beszélgettek kötetlenül egymással. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy kétségbeesett SMS

Padlóig sújtott és nagyon megrendített! – reagált Pataki Ferenc neves festőművész a pályakezdő… Tovább olvasom