Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Díjat tűztek ki a kutya gyilkosának fejére

Algyő - Külföldön volt annak az amerikai buldognak a gazdája, amelynek felakasztott tetemét augusztus 17-én találták meg Algyő külterületén. Az ebre a tulajdonos egyik barátnője vigyázott, aki egy algyői presszó udvarán tartotta a négylábút. A gyilkos fejére 70 ezer forint vérdíjat tűztek ki.
Felakasztott kutyát találtak az algyői ártéri erdőben – számoltunk be szerdai lapszámunkban az állatgyilkosságról. Az amerikai buldogot bálamadzaggal kötötték fel egy fára, egy járókelő talált rá augusztus 17-én. Az állat akkor már legalább öt napja pusztult el, erősen felfújódott.
Ezt Major József állatorvos mondta, akit a rendőrök még a tetem megtalálásának estéjén a helyszínre hívtak. Az Orpheus Állatvédő Egyesület 20 ezer forintos jutalmat ajánlott fel annak, aki a rendőrségen az állat tulajdonosáról információt ad.

A kutya gazdáját tegnap sikerült megtalálnunk. – Másfél hónapos munka után, augusztus 19-én érkeztem haza Ausztriából. Amíg külföldön voltam, a kutyámat egy barátnőmre bíztam – mondta János. Az amerikai buldog gazdája már másnap kereste Dórit, ám annak telefonja ki volt kapcsolva. – Nem gondoltam semmi rosszra, hiszen tudtam, hogy a kutyám jó kezekben, egy algyői presszó udvarán van. Szombaton valahogy a kezembe keveredett az egyik bulvármagazin, amiben egy algyői kutyagyilkosság részleteiről számoltak be. A mellékelt fotón megdöbbenve ismertem fel a kutyámat, Banyát – közölte a történtek miatt igencsak zaklatott férfi. János ezután egyik ismerősét hívta fel, aki tegnap reggel értesítette az Orpheus Állatvédő Alapítványt.

Plakátoltak

Banya gazdájának barátai 50 ezer forintot ajánlottak fel annak, aki információval szolgál a kutyagyilkossal kapcsolatban. Az Orpheus már említett 20 ezer forintja is a gyilkost leleplező személyé lesz, így a nyomravezetői díj összesen 70 ezer forint. Jánosék a minél sikeresebb akció végett plakátokat is nyomtattak a felakasztott kutya fotójával, amit tegnap délután a kocsma, és az onnan 800 méterre levő ártéri erdő közötti szakaszon ragasztottak ki az oszlopokra.

– Dórihoz is elmentem, aki sírva vallotta be, hogy eltűnt a kutyám. Azt mondta, egy nézeteltérés miatt kilépett munkahelyéről, de a kutyát a presszó kertjében hagyta, ahonnan egyik napról a másikra tűnt el – mondta a férfi. János szerint Banya megbízott a gyilkosában. – Egy idegen nem tudta volna kicsábítani az erdőbe – magyarázta. Úgy véli, a tettes férfi lehetett, hiszen nem kis erő kell ahhoz, hogy egy 45 kilós jószágot valaki egy fára húzzon fel.

Az algyői presszó tulajdonosával is szerettünk volna beszélni, mit tud a jószág eltűnéséről, de tegnap a fővárosban tartózkodott. A pultos viszont azt mondta, az újságban megjelent kutya biztosan nem azonos azzal, ami a presszó kertjéből tűnt el.

– Ez jó húsban van, Banyának pedig a gerince is kilátszott a soványságtól – mondta a pultos lány. Elmondása szerint János barátnőjének azért kellett mennie munkahelyéről, mert 70 ezer forintos hiányt okozott a kocsmának. – A kutyával sem törődött, mi etettük, ápoltuk – magyarázta. Úgy emlékezett, Banya azután tűnt el, miután lapunk már beszámolt a kutyagyilkosságról. Ettől függetlenül azt is megtudtuk tőle, hogy a rendőrök mára behívták a presszó alkalmazottait a rendőrségre.
– Tíz éve volt velem. A körméről, a fejformájáról és a barna színű szőrről a fülében egyből ráismertem. Biztos, hogy az én kutyámat akasztották fel – mondta megtörten János.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jáksó és a kerek idomok

Szeged - Vizespólóversennyé alakult az eredetileg szépségversenynek meghirdetett program a SZIN-en… Tovább olvasom