Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 13°C Még több cikk.

Díszburkolatot kaptak Balástyán az új tanévre

Balástya - Önkormányzati pénzből szépült meg a balástyai iskola díszburkolattal és felújított vizesblokkal – mellette pedig pályázati forrásból tornaszoba épül.
Idén ünnepli 50. születésnapját a balástyai Munkácsy Mihály Katolikus Általános Iskola. Az 50 éves épület az évforduló apropóján megszépült: az új tanévet díszburkolattal borított iskolaudvarral és új vizesblokkal kezdték.

– Ehhez az épülethez építése óta nem nyúltak – mesélte Csótiné Ördög Edit intézményvezető. – Az udvaron a beton már felpúposodott, töredezett. Balesetveszélyes volt. A vizesblokkban pedig a karbantartók folyamatos csőtörésekkel és beázásokkal küzdöttek. Bár a radiátorokat még csak most szerelik fel, és szükség lesz még egy festésre, azt gondolom, ennyi kellemetlenség elviselhető a tanév kezdetén, hiszen valóban kulturált körülmények között tanulhatnak mostantól a diákjaink.
Az iskola fenntartója a katolikus egyház, az önkormányzat sem vette le azonban teljesen a kezét róla. Ahogy a polgármester fogalmazott: azóta két fenntartó van. A beruházást is önerőből valósították meg.

Fél évszázad után kijárt már az intézménynek a díszburkolat. Fotó: Frank Yvette
Fél évszázad után kijárt már az intézménynek a díszburkolat. Fotó: Frank Yvette

– Az idei költségvetésből 5 millió forintot különítettünk el ezekre a feladatokra – mondta el Ujvári László. A nyári szünetben közfoglalkoztatottak és iskolai alkalmazottak dolgoztak az épületben: mindkét szinten felújították a mosdókat, az udvaron futó szennyvízvezetéket kicserélték, és az új szakaszt bekötötték a belterületi hálózatba. Az udvart is felújították: díszburkolatot kapott, jelenleg pedig parkosítanak.

Az iskola mellett zajlik már egy másik beruházás is: pályázati pénzből, 15 millió forintból új óvodai tornaszobát építenek. A sportpálya melletti düledező vályogépületet már lebontották, ennek a helyén húzzák fel az új ingatlant.

– Az óvoda mellett az iskola is használja majd ezt a mindennapos testnevelés miatt megnövekedett igényekhez igazodva. És terveink szerint települési rendezvényeknek is helyet tud majd adni – mondta a polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éves várólisták az idősotthonokban

Az országban Csongrád megyében az egyik legnehezebb bekerülni állami fenntartású idősotthonokba: jelenleg 265-en várnak erre. Ez az összes várakozónak majdnem a tizede. Tovább olvasom