Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 26°C Még több cikk.

Diszperzittel öntötték le a szegedi Fidesz-iroda ajtaját: reagált a Fidesz és az MSZP - fotók

Újabb támadás érte a szegedi Fidesz irodáját: a térfigyelő kamerák felvételei szerint hajnali 4 óra körül két fiatal diszperzittel öntötte le szegedi Fidesz-iroda ajtaját. Az épület falára narancssárgával azt írták: ennyi.
Folytatódik a Fidesz elleni hadjárat Szegeden. Ma reggelre diszperzittel öntötték le a csütörtökön betört, de azóta beüvegezett ajtót, az épület falára pedig narancssárgával azt festették: ennyi. A csütörtök éjjeli ablakbetörésről még úgy vélekedett a Fidesz szegedi alapszervezetének elnöke, hogy a fővárosi tüntetések helyi szintű folytatása, a tegnap hajnali azonban szerinte ennél már jóval több.
 
Diszperzittel öntötték le a szegedi Fidesz-iroda ajtaját - GALÉRIA. Fotó: Karnok Csaba

– Ma már más szemszögből gondolkodunk, de ez óvatos tapogatózás. Az utóbbi időben Szeged sok mindenről híres, de sajnos nem arról, hogy mennyi befektető jönne ide, mennyi új munkahely létesülne, vagy milyen új infrastruktúra jönne létre. Két hónapja sokkal inkább arról szól az országos média, hogy a szocialista bűnözőket melyik nap, mennyi időre ítélik el. Erre kapjuk szerintem most a választ.
 

Mintha a Fidesz tehetne arról, hogy ők bűnöznek. Ez a visszajelzés tőlük, hogy betörik az üveget, leöntik festékkel az ajtót, ahelyett, hogy dolgoznának és szépítenék, építenék a várost. Ha ők így építkeznek, bízzunk benne, hogy már nem sokáig tudnak

– hangsúlyozta Bartók Csaba.

Megjegyezte, az aki ilyet tesz, vagy ilyennel bíz meg másokat, önmagáról állít ki bizonyítványt. Mint mondta, igyekeznek olyan víziót, lehetőséget adni a szegedi polgároknak, hogy a jövőben mellettük tegyék le a voksukat, és ne azokat válasszák, akik a két hónapja fókuszban lévő bűncselekményeket elkövetik.

A feljelentést ismét megtették Bartók Csabáék. A Szegedi Rendőrkapitányságon rongálás miatt indult eljárás ismeretlen tettessel szemben – közölte az üggyel kapcsolatban szűkszavúan a rendőrség.
 
A Fidesz közleménye: Vonja vissza Botka László az éjjeli banditáit
Azt követően, hogy szerda éjjel betörték a szegedi Fidesz-irodát, csütörtök éjszaka valakik festékkel összemázolták az iroda újraüvegezett ablakát.

Egyre erősebb Szegeden a politikai gyűlölethullám. Három ten belül harmadszor éri erőszakos és durva támadás a Fidesz helyi irodáját. Ez minden bizonnyal azért van, mert a szocialisták érzik: veszélyben van Botka László uralma a városban: a büntetőügybe keveredett szocialisták hamarosan távoznak a közéletből.

Míg a szegedi szocialisták elvtársai Budapest utcáin rombolnak és tombolnak féktelen dühükben, addig itt a városban arctalanul, az éj leple alatt rondítják össze a Fidesz helyi irodáját a belvárosban.

Szeretnénk tudatni, hogy nem hátrálunk meg, nem engedünk a megfélemlítésnek, és továbbra is minden erőnkkel készülünk arra, hogy Szegedet egy jobb várossá tegyük, ahol minden szegedi számára lehetőség van a tisztes gyarapodásra és nyugodt életre. Szegedet vissza fogjuk vezetni a legerősebb magyar városok közé, meg fogjuk álítani a város tényszerűen igazolható lecsúszását.

Felszólítjuk Botka László szocialista polgármestert, hogy vonja vissza, rendelje haza a baloldal banditáit és vandáljait a szegedi utcákról; és ne próbálja megakadályozni a szegedieket abban, hogy egy jobb és sikeresebb városban élhessenek.
Az MSZP Csongrád megyei szervezete elhatárolódik a rongálóktól

Szabó Sándor, az MSZP Csongrád megyei elnöke sajtóközleményt juttatott el lapunkhoz, amelyet az alábbiakban olvashatnak: "
Határozott fellépésre van szükség a Parlamentben és az utcán is a kormány döntéseivel szemben, legyen szó a munkavállalókat érintő „Rabszolgatörvényről" vagy épp a világszínvonalú Egyetem, a CEU elüldözéséről.
Határozott, ugyanakkor békés, a törvényeket betartó akciókra, megmozdulásokra van szükség, melyek meggyőződésem szerint így is képesek lesznek meghátrálásra késztetni a kormányt, a Fideszt.
Éppen ezért az MSZP Csongrád Megyei Területi Szövetsége nevében és személyesen én is elhatárolódunk minden olyan cselekedettől, amely személyek elleni erőszakra illetve tárgyi eszközök elleni károkozására irányul! Döntsük meg a kormányt erővel, de ne erőszakkal!

Korábban írtuk:

A hajnali órákban önthették  a festéket a Fidesz-iroda ajtajára Szegeden, amelyet tegnap egy fél téglával be is törtek. Kollégánk a helyszínen megtudta: vízalapú diszperzitet öntöttek az ajtóra.
 
Diszperzittel öntötték le a szegedi Fidesz-iroda ajtaját - GALÉRIA. Fotó: Karnok Csaba

Mivel még csöpögött a festék, amikor az irodát kinyitották, arra következtetnek: hajnali 4 körül boríthatták az ajtóra. A rendőrség helyszínel.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akár 15-20 centi friss hó is hullhat Csongrád megyében a hétvégén

Akár 15-20 centi friss hó is hullhat Csongrád megyében a hétvégén
Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyében akár 15-20 centiméternyi friss hó is hullhat.… Tovább olvasom