Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Díszvacsora a múzeumban

A megye meghatározó közéleti szereplőit, politikusait láttuk vendégül tegnap este azon a vacsorán, amelyet új sajtóházunk avatása alkalmából rendeztünk a szegedi múzeumban. Ma pedig Szabadkai úti székházunkban fogadunk több száz vendéget, köztük az Országgyűlés elnökét és a Daily Mail brit sajtóbirodalom első emberét.
Különleges alkalom, különleges helyszín. A Móra Ferenc Múzeumba hívtuk vacsoravendégeinket. Fotó: Karnok Csaba
Exkluzív helyszínre, a szegedi Móra Ferenc Múzeumba hívtuk vacsorára tegnap este a megye vezető politikusait és közéleti szereplőit. Az alkalom sem mindennapi: elkészült új sajtóházunk, amelyet ma délután avatunk majd fel a Szabadkai úton.

A tegnapi rendezvényen részt vett többek közt Szeged polgármestere, Botka László és felesége, Vásárhely első embere, Lázár János és neje, valamint a Szegedi Tudományegyetem rektora, Szabó Gábor is. Elsőként lapunk tulajdonosának, a Daily Mail and General Trust (DMGT) Northcliffe csoportjának nevében Michael Pelosit köszöntötte a megjelenteket. Az új sajtóház építésének jelentősége mellett hangsúlyozta, a helyi lapok központi szerepet töltenek be a helyi közösségek életében.

Szammer István, a Lapcom Kft. ügyvezető igazgatója felidézte az első napokat, amelyeket a Délmagyarország és a Délvilág megvásárlásakor, 2000-ben Szegeden töltött. Már akkor meggyőződött arról, mesélte, hogy hamarosan új helyet kell találni a kiadónak és a szerkesztőségnek – ez a terv mostanra valósággá vált. Szeged városa nevében pedig Botka László köszöntötte a kiadót és tulajdonosait. Szavai szerint a Délmagyarország és Szeged sorsa 96 éve összefonódott, s az új sajtóház építésével az egész város gazdagabb lett.

A ünnepségek sora ma a Szabadkai úti épület hivatalos avatásával folytatódik, ahová várjuk Szili Katalint, az Országgyűlés elnökét, és Lord Rothermere-t, a DMGT elnökét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A radnótisok szerint könnyű volt a matekérettségi

A szegedi radnótis diákok szerint nem volt nehéz a tegnapi matematikaérettségi, noha igazgatójuk… Tovább olvasom