Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

DJ Harmath levélben búcsúzott Sajtos Szűcs Lászlótól

A népszerű szegedi diszkóst, műsorvezetőt sokan ismerték és szerették, egyike volt az Óriást követő generáció nagy öregjeinek.
– Kedves ismerőseim, barátaim! Most vagyok képes tudatni veletek, hogy Sajtos Szűcs László már nincs közöttünk, ő volt a férjem, aki mindenben mellettem állt – írja a közösségi oldalon egykori társa. A népszerű szegedi diszkóst, műsorvezetőt sokan ismerték és szerették, egyike volt az Óriást követő generáció nagy öregjeinek. 

Ott volt a kilenc diszkós között, akik 2009 végén búcsúztatták a Tisza gyöngyét. Iglódi, Bene Gábor, Csanádi, Raten, Sajtos, Wendlo, Pet, Harmath és Edgar. A 90-es évek elején a Sing Sing "lenyomta" a Gyöngyét, de hamarosan újra feltámadt, ekkor bérelte ki Sajtos Szűcs László. Akkor úgy nézett ki, hotel lesz a régi épületből. – Az álmom, a reményem, az életem és az otthonom volt – mondta a diszkóról a Délmagyarországnak.

DJ Harmath is elbúcsúzott a diszkóstól, levelét változtatás nélkül közöljük:

"1993 nyara volt. Dj Pet barátom megkeresett és beajánlott Sajtos Lacihoz a Tisza Gyöngyébe. Az éjszakai bulikat kellett pénteken és szombaton tovább csinálni, mert Peti az akkor nyíló gyulai diszkó rezidense lett és ő azt vállalta el. Lacival egy délelőtt beültünk a legendás, zöld "fóliás Mercijébe" (állítólag azokban az időkben a jól menő zöldséges vállalkozók rendelkeztek ilyen autókkal)- és lementünk a régi 5-ösön (akkor még autópálya hiányában) Kecskemétre a lemezboltba, és az úton elmondta, mit vár tőlem. Hogy nemrég vette át a Gyöngyét, amit akkoriban a Sing lepadlózott, és fel kéne támasztani...("Sanyikám, a lenti szabadtéri büfé rész még nem az enyém. Tudom,hogy nyár van, de olyan bulit csinálj fent az emeleten, hogy ott legyen mindenki, ott igyanak, mert ha lent jobb a buli és ott isznak, akkor nem kereseünk semmit...) Nem volt egyszerű, Dj Edgár barátommal, aki akkor még a tinidiszkókat nyomatta ott, nagyjából másfél év alatt elértük, hogy közel 1000-1500 szegedi szórakozzon tvégente, volt hogy csak szombati napokon ennyien! Péntek, szombat tini-, és éjszakai diszkók, nyaranta lent még a szabadtérin is, utána meg kis terem..., Edgárral és a személyzettel vért izzadtunk, de megérte. 1999 végéig voltam rezidens, Lacival ezalatt napi kapcsolatban álltam. Végtelenül korrekt, rendes ember volt, a szavát mindig tartotta, és rendkívül szerette az embereit, a személyzetet, akik vele dolgoztak. A Gyöngyében akkoriban egy nagy család voltunk, ő tartotta a csapatot egyben, most az "akkori apánkat" vesztettük el. Manapság ha összefutottunk, néha megkért, hogy csináljak neki az aktuális slágerekből egy CD-t, mert éppen lesz valami bulija és mindig megkérdezte, hogy van Zsani (a feleségem, aki szintén ott dolgozott egy ideig pultosként), és hogy van Zalán a fiunk, és ilyenkor mindig láttam a szeretetet, a büszkeséget a szemében...Tudtuk, hogy beteg, hogy a veséje rakoncátlankodik, de az utóbbi időben már javult az állapota. A tegnapi hír engem is, minket is mélyen lesújtott, váratlanul ért. A múlt hónapban töltötte be a hatvanadik életévét. Laci. Búcsúzunk tőled, Isten nyugosztaljon."

Zsani, Zalán, Harmath Sanyi.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenkét politikus, akiknek nem elég egy keresztnév

Magyarországon egyáltalán nem ritkaság, hogy valaki két keresztnévvel rendelkezik a politikusok közül. Tovább olvasom