Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Dlusztus az ötödik polgármesterjelölt

Immár öt polgármesterjelölt van Szegeden: Dlusztus Imre, a Független Városi Szövetség–Magyar Egyesület alelnöke is indul a városvezetői posztért.
A Független Városi Szövetség–Magyar Egyesület is állít polgármester-jelöltet Szegeden az októberi önkormányzati választásokra – tudtuk meg a szervezet elnökétől, Apró Juhász Jánostól. A vezetőség döntésének értelmében az egyesület alelnöke, Dlusztus Imre, lapunk korábbi főszerkesztője száll harcba a polgármesteri székért.

– Az önkormányzat autonómiát is jelent. Azt jelenti: a helyben élő emberek határozzák meg, hogy mi történjen azzal a közösséggel, amit városnak neveznek. Ha pártpolitikusok állnak egy város élén, akkor óhatatlan, hogy a párthierarchiában magasabban lévők, a fővárosban élők beleszólnak egy önkormányzat életébe. Meghatározzák például, hogy kik kapjanak szerepet, munkát. Ez borzasztóan helytelen, ugyanis az önkormányzat, a várospolitika nem politikai kérdés, hanem szolgálat és szakkérdés – erősítette meg tegnap megkeresésünkre indulásának hírét Dlusztus Imre, aki szerint a törvény szellemének megfelelően a helyi embereknek kell dönteniük a helyi kérdésekben; munkahelyet kell teremteni, amire megvan az önkormányzatnak az eszközrendszere, csak pillanatnyilag nem él vele. – Nem indulnék el, ha nem érezném magamat esélyesnek.

A programomat meg fogják ismerni, így lesz lehetőségük a szegedieknek dönteni abban a kérdésben, hogy politikusok vagy hozzáértő, jó szándékú lokálpatrióta civilek irányítsák a várost – hangsúlyozta Dlusztus, aki szeptember 8-án indítja intenzív kampányát.

Korábban Apáti Bálint (Jobbik), Botka László (MSZP), Oláh János (Fidesz) és Ványai Éva (MDF) jelentette be, hogy polgármesterjelöltként indul Szegeden a helyhatósági választásokon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gáz- és távhőtámogatás: kedd a határidő

Az emelkedő távfűtési és gázárakhoz a kormány a rászoruló családoknak támogatást ad. Tovább olvasom