Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Dlusztus: Cselekvő önkormányzat

A Független Városi Szövetség – Magyar Egyesület pénteken bemutatta szegedi polgármesterjelöltjét. Dlusztus Imre felvázolta programját, amit hamarosan hetvenezer háztartásban olvashatnak a városban.
Dlusztus Imrével Nyilas Péter újságíró beszélgetett a kampánynyitón. Fotó: Frank Yvette
A Független Városi Szövetség – Magyar Egyesület tegnap az Alsóvárosi Kultúrházban tartotta kampánynyitó lakossági fórumát, amelyen Dlusztus Imre polgármesterjelölt programját. Elöljáróban kijelentette: a jelenlegi önkormányzat eddig látszatintézkedésekkel foglalkozott ahelyett, hogy a város fejlesztési stratégiáját alakította volna ki. Többek között hangsúlyozta: nincs átfogó közlekedési koncepció, ad hoc jelleggel történnek a fejlesztések, ami azt mutatja, hogy nincs ingatlangazdálkodás sem.

– A programom konkrét javaslatokat fogalmaz meg, melyeket hamarosan hetvenezer szegedi háztartásban olvashatnak – mondta Dlusztus Imre. A jelenlevők megtudhatták, mi a jelentősége egy szakemberekből álló mérnöki iroda létrehozásának. Beszélt arról a közmunkatanácsról is, amely mindenkinek munkát talál majd a városban.

– Az önkormányzatnak lenne joga és lehetősége beleszólni, hogy milyen legyen az alsó tagozatos oktatásban az írás, olvasás. Ebben rengeteg az adósságunk, hiszen funkcionális analfabéták kerülnek ki az iskolákból. Az önkormányzat pedig nem tesz ellene semmit – jelentette ki a polgármesterjelölt, aki bevezetné a mindennapos testnevelést is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Máig adtak haladékot a háziorvosok

Az Országos Mentőszolgálat ígérete szerint a hét végéig kifizetik a szegedi háziorvosok elmaradt… Tovább olvasom