Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Dlusztus Imre: Szegedi mezben

A Független Városi Szövetség – Magyar Egyesület szegedi polgármesterjelöltjéről, Dlusztus Imréről idéztük szerdai számunkban a Fidesz elnökének, Orbán Viktornak a szavait. Dlusztus tegnap az alábbiakkal reagált a pártelnöknek a személyével foglalkozó mondataira.
„A tegnapi Délmagyarországban arról értesültem, hogy Orbán Viktor szerint jobboldali mezben szerepelek, nemzeti retorikát használok és arra török, hogy a szocialista polgármester nyerje meg a választást.
Értelmiségi vagyok, önálló, felelős személyiség. A mezem szegedi, ha tetszik: lokálpatrióta. Retorikám elemző, mint általában a publicistáké.
Így van benne megengedő mód is, ezért elismerem, de nem szégyellem, hogy nemzeti elkötelezettségű vagyok. Szabadelvű konzervatívként szenvedtem meg azt, hogy egy módszeresen kettéhasított országban miként felejtetik el az emberekkel a párbeszéd szükségét, a szakmaiságot, a méltányosságot és az önrendelkezéshez fűződő jogot.

Ami pedig a választási esélyeket illeti: nem indultam volna el, ha nem hinnék a sikerben. A Független Városi Szövetség egyszerre magyar egyesület és a szakmai alapokon nyugvó döntéshozatalért elkötelezett emberek szövetsége. Azt tapasztaltam, hogy az emberek nagy része 2002 után jobb híján választotta az MSZP-t vagy a Fideszt.
Most van jobb."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A volt kormányfő a közhangulatról

Kampánykörútján tegnap Szegedre és Hódmezővásárhelyre látogatott Orbán Viktor. A Fidesz-MPSZ elnöke… Tovább olvasom