Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Dlusztusék Újszegeden bizakodtak

Kedélyes, otthonos környezetben gyűltek össze újszegedi székházukban az FVSZ-Magyar Egyesület képviselőjelöltjei tegnap este 7 óra körül.
Kedélyes, otthonos környezetben gyűltek össze újszegedi székházukban az FVSZ-Magyar Egyesület képviselőjelöltjei tegnap este 7 óra körül. A társadalmi szervezet polgármesterjelöltje, Dlusztus Imre fél 8 körül érkezett meg, felesége süteményt is hozott a várakozás feszült óráinak oldásához. A tekintetek a tévére szegeződtek. Dlusztus szerint háromezer szavazat már jó eredmény lenne, ezt reálisnak is látta. Egyéni körzetben 2-3 jelöltjüket tartotta esélyesnek a győzelemre. Családias hangulatban, demokratikusan járt körbe a távirányító: az M 1, a Duna TV és a TV 2 között szörföltek a jelöltek.

– Botka lesz a polgármester – toppant be Bartók Csaba a tévénézők elé 8 óra előtt pár perccel. A jelöltek nyugodtan fogadták a szavazatok ötszázalékos feldolgozottságánál megfogalmazott hírt. Közben Dlusztus bosszankodva jegyezte meg, hogy a közszolgálati tévé képtelen volt fotót szerezni róla a szegedi eredmények bemutatásakor. Egy másik szobában közben többen fesztülten figyelték az internetet. Háromnegyed 9-kor a szövetség polgármesterjelöltje már úgy látta, kényelmes szocialista előny lesz a szegedi közgyűlésben. Ezt és Oláh János eredményeit úgy kommentálta: „Szomorú, hogy 16 évvel a rendszerváltás után egy civil szerveződésnek szinte esélye sincs ellenőrző pozícióba kerülni az önkormányzatban. Figyeljétek meg, Oláh Johnny azt fogja mondani: miattunk nem sikerült megverniük a szocikat!"

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Botka László győzött Szegeden

A választási adatok 70 százalékos feldolgozottsága mellett az eredmények a vártnál nagyobb… Tovább olvasom