Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Dobogós helyeken az egyetem

Szeged - A jogi, az informatikai és a közgazdászképzés rangsorában a Szegedi Tudományegyetem országosan a második, kommunikációs képzésben a harmadik – derül ki a Heti Válasz és a CEMI vizsgálatából.
A Heti Válasz és a CEMI, a közép-kelet-európai stratégiai tanácsadó cég ötödik alkalommal készítette el a magyar egyetemek és főiskolák rangsorát. Az összehasonlítás specialitása, hogy ezúttal is figyelembe vették a munkaadói véleményeket az oktatás színvonalán, és a diákok preferenciáját tükröző nyilvános statisztikákon túl.

A rangsor a jogi, közgazdasági, idegenforgalmi, kommunikációs, gépészmérnöki, informatikus és orvosi képzéseket vizsgálja. Szeged ezek közül ötben érintett. A vizsgálat szempontjai: túljelentkezés, diák/tanár arány, oktatók összetétele, OTDK-eredmények, tipikus foglalkoztatók véleménye, munkaerő-közvetítők és fejvadászok véleménye. Ezen szempontok alapján külön-külön is felállítottak egy-egy listát, és készítettek összesített rangsort is.

Informatikusképzési összesített rangsorban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem után második az SZTE. (Tavaly az ELTE volt a második, az SZTE a harmadik.) Szeged a munkaadók listáján is második.

A jogászképzés rangsort az ELTE vezeti, az SZTE itt is ezüstérmes. A szegedi jogi kar a tudományos fokozattal rendelkező oktatók aránya szerinti rangsorban lett első. A foglalkoztatók véleménye szerint az SZTE harmadik a listán, megelőzi az ELTE és a Pécsi Tudományegyetem.
Kommunikációs képzésben az SZTE idén bronzérmes, a 2008-as ezüstéremhez képest visszalépett, viszont a Szegeden diplomázó kommunikátorok a foglalkoztatók listáján a legjobbak.

Második a Szegedi Tudományegyetem a közgazdászképzésben, a foglalkoztatók véleménye szerint negyedik, ami egy hellyel jobb, mint tavaly.

Az orvosi képzésekre a vizsgálat második éve tér ki, de akárcsak tavaly, ez alkalommal sem állítottak fel rangsort.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robbie Williams Szegeden

Hazánkban csak a szegedi Belvárosi Moziban lesz élő közvetítés Robbie Williams londoni… Tovább olvasom