Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Dobozol a megyés püspök

Költözik az önkormányzattól kapott, frissen felújított Kelemen utcai bérlakásába Gyulay Endre megyés püspök. A 75 éves egyházi méltóság már elküldte felmondását a pápának, de még nem kapott választ a levelére. Mint ismeretes, lapunkban az év elején azt firtattuk, miért kért és kapott önkormányzati bérlakást Szeged felújított belvárosi tömbjében a megyés püspök, aki saját lakással rendelkezik a Dózsa utcában.
A megyés püspök az első emeleten kapott lakást, a ház Kölcsey utcára néző oldalán. Jobbról az első három ablak az övé. Fotó: Karnok Csaba
Gyulay Endre szeged-csanádi püspök Royallal szembeni, első emeleti, 87 négyzetméteres, háromszobás lakásának ablakában már függönyök lógnak. Arról árulkodnak, hogy a tavaly felújított bérlemény lakója átvette a kulcsokat az önkormányzattól. a megyei főpásztor munkatársai segítségével hetek óta költözik, tegnap telefonon elárulta, a lakást már sikerült olyan állapotba hozni, hogy akár ott is alhatna. De még nem ért a végére a dobozolásnak.

Kérdésre válaszolva elmondta, a szomszédok közül még csak az egyikkel találkozott, aki a folyosót „felvirágozta". Gyulay Endrét szerettük volna költözködés közben lefotózni, ám ehhez az egyházi méltóság nem járult hozzá. A püspök tudatta lapunkkal: noha nem lakik ott, a lakbért már három hónapja fizeti. Jelenlegi magántulajdonú otthonát a püspökségre íratta, az már a telekkönyv szerint sem az övé.

Fotó: Frank Yvette
Mint ismeretes, lapunkban az év elején azt firtattuk, miért kért és kapott önkormányzati bérlakást Szeged felújított belvárosi tömbjében Gyulay Endre megyés püspök, aki saját, 69 négyzetméteres, kétszobás lakással rendelkezik a Dózsa utcában. Akkor Mózes Ervin jegyző elmondta, a jogszabályok nem tiltják, hogy az is kaphasson bérlakást, akinek van saját tulajdonú ingatlana. A püspök az önkormányzathoz írt kérvényében arra hivatkozott, szeretne a dóm közelében élni, mivel egyre nehezebben mozog. A közgyűlés ezt követően megszavazta a város díszpolgárának beadványát. A képviselők közül csak hárman tartózkodtak, egyikük Kalmár Ferenc volt, a KDNP országos alelnöke.


Pápára várva

Mivel a megyés püspök tavaly szeptemberben töltötte be 75. életévét, az egyházi törvények szerint beadta nyugdíjazási kérelmét – felmentését – XVI. Benedek pápának. Gyulay Endre kérdésünkre válaszolva azt közölte, a pápa jelezte, megkapta a levelét, de hogy mikor intézkedik, még mindig nem tudni. Így arról sincs információ, ki és mikor lép a nyomdokaiba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csillogó, villogó járműcsodák Szegeden

Szombattól hétfőig csodajárgányok randevúznak Szegeden, a Mars téren. Az autók szerelmesei a világ… Tovább olvasom