Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Dobozy a kamara régi-új elnöke

Ismét, immáron negyedszer, Dobozy Leventét választották meg a Szegedi Ügyvédi Kamara elnökének. A titkári poszton azonban változás történt, a kamara új titkára Végvári Gusztáv lett.
A Szegedi Ügyvédi Kamara egy része változást sürgetett a tegnapi, Forrás Szállóban megtartott tisztújítás előtt: markánsabb érdekérvényesítést, a kamarai létszám befagyasztását, folyamatos szakmai képzést és fix tarifákat szorgalmaztak. Néhányan arra emlékeztettek, hogy a szegedi kamarának húsz éve még csak 120-130 tagja volt 10 ügyvédjelölttel, ma 430 ügyvéd és 120 jelölt próbál megélni a „piacon". Mások arra hívták fel a figyelmet, hogy a közjegyzőkhöz hasonlóan az ügyvédeknek is szabott árakon kellene az egyes okiratok készítésében eljárniuk.

A három elnökjelölt, az újraválasztásában bízó Dobozy Levente, és a két aspiráns, Pintér Ferenc és Tóth László még az utolsó pillanatokban is megpróbált támogatókat szerezni. A második legnagyobb ügyvédi kamarában negyedik ciklusra készülő Dobozy a választások előtt nem akart nyilatkozni. Pintér és Tóth megújulást sürgetett, de mind a ketten másképpen képzelték el a jövőt.

A választások hangulatát délelőtt még meghatározták azok az elmúlt napokban minden ügyvédnek jozsefjozsef@freemail.hu által elküldött névtelen e-mailek, amelyek már-már a becsületsértés és a rágalmazás határát súrolták. A levelek mégsem befolyásolták a választást, a tisztújítás rendben lezajlott és eredményes volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csúszásban a reptérépítés

A csapadékos időjárás és a magas talajvíz miatt nem készül el határidőre, április 20-ára a szegedi… Tovább olvasom