Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Dokkolhatunk a Tiszán

Szeged - Március óta foglalkoztatja a szegedieket, de legfőképp a Huszár Mátyás rakparton elhaladókat, hogy mi lesz abban a hatalmas fehér dobozban, ami az egykori Béke úszóház helyén jelent meg. Szerda óta ez már nem titok, hiszen este ünnepélyesen megnyitották Szeged legújabb szabadidőközpontját, a Tisza Dokkot.
- Bár hétvégén vannak zenés rendezvények, de a célunk, hogy modernizáljuk a vízi életet a Tiszán. Napról napra egyre többen ülnek be lazulni, kávézni, limonádézni. A bulizni vágyókat péntek és szombat éjszaka várjuk az úszóházon – hallottuk Hornok Edina üzletvezetőtől. Napközben a csónakos életformának is meg lesz a helye a Tisza Dokkon, a tulajdonosok azt szeretnék elérni, hogy a vízi életet kedvelők közösségi helye legyen a megújult úszóház.

Megnyitották Szeged legújabb szabadidőközpontját, a Tisza Dokkot - GALÉRIA

A hely alkalmas egy délutáni kávézástól kezdve társasjátékozásra, rendezvények tartására, a hosszú stégnek köszönhetően napozásra is. A hajdani Béke úszóház szolgáltatásai mind megmaradtak, még büfé is üzemel a Tisza Dokkon. Akinek kedve támad horgászni is tud, a zsákmányt pedig maga is megfőzheti, hiszen bográcsos helyet alakítottak ki a Dokkon. A tulajdonosok azt szeretnék, hogy idővel ne menjen el turista úgy Szegedről, hogy ne járt volna náluk.

Tisza DOKK Feeling

Olyan emblematikus helyszíne lennénk a városnak, mint amilyen korábban a Szőke Tisza volt. Háttérben a Belvárosi híddal és a dóm tornyaival fényképezkedhetnek innen a turisták, miközben megismerkedhetnek a szegedi vízi élet szépségeivel is.

Olvasóink írták

 • 18. Bendegúz007 2012. július 02. 14:56
  „8. dodeka
  Teljesen igazad van,én voltam a dokkon nem semmi nagyon modern,pesti kategóriás szórakozó hely,én még századfordulós stílusos helynek örülnék,pl...szőke tisza,vagy a Stefánián a Kaas Szálló helyre állítása és beüzemelése.”
 • 17. lukrecia 2012. július 01. 12:14
  „17: Megkockáztatom az ilyen modern tipusúakból 10 is elkelne a Tisza Szegedi szakaszán. Kettő három mindjárt Újszegedre !!! Az öreg Bábának voltak elképzelései , hogy valami nagyobb kulturált öblöt akart a háza előtt csinálni a medertérben anno. Sok elképzelés megvalósítása jó lenne !! Ilyen öbölben lehetne megoldani esetleg a horgászok minőségibb vágyait is. Ott a medencés kikötő is csak ott elképzelés nélküli szagemberek a gazdák.”
 • 16. dean23 2012. július 01. 10:31
  „Ilyen teraszos úszóházból kellene még 3-4 Szeged mellett végig a parton. Éttermek, kávézók, szórakozóhelyek...”
 • 15. szatyi 2012. július 01. 10:18
  „"A vízparti életérzésbe belefér a kicsit tengerparti bulihangulat is..."

  Ez a vízen ringó "Sing Sing" neked ezt jelenti? Sajnállak!”
 • 14. gavallér 2012. július 01. 08:03
  „Nem tán ez az új trend hogy folyami kocsmát nyitni? Mert ha ezek is egymást akarják megfojtani. De legalább ott van a víz.”
 • 13. Szakértő 2012. július 01. 06:59
  „A videó alapján itt inni lehet, meg inni, naptejjel vagy jégkockával kenegetni egymást, és táncolni. :-) Hááát, nem tudom, de engem ez nem vonz oda.”
 • 12. lattila 2012. június 30. 18:39
  „Csak laikusként gondolkodva... de ha valóban szerdán nyitottak, akkor lehet hogy még pl. nem bográcsoztak vagy horgásztak és csak ilyen eseményt tudtak megörökíteni. Kicsit úgy érzem, hogy savanyú a szőlő... Én személy szerint örülök egy ilyen kezdeményezésnek. Nem tudom az hol fáj, hogy nappal kiülsz egy kávéra, vagy napozol vagy kártyázol vagy mittudomén, esetleg bográcsozol a családdal vagy pecázol és este meg megy a rongyrázás. A kettő együtt megfér... miért ne lehetne tényleg egy olyan hely a városban, ahol sokféle ember ki tud kapcsolódni... én a magam részéről utálok skatulyába tenni dolgokat. Bevallom nekem is volt egy véleményem, ezért is mentem le... amit tegnap délután 4-5 felé tapasztaltam az alapján nem lesz gond, pedig nem is vagyok se pénzes, se fiatal.”
 • 11. lukrecia 2012. június 30. 16:49
  „Valahogyan külön kellene választani az 5:-s kommentelő által is jogosan elvárt igényeket. "de hol van ebben a horgászás, a turisták, a bográcsozás," Örülök ennek a kulturált helynek, csak azt szeretném mondani itt nem nagyon lehet külön választani a "pénzes fiatalok sznobos életérzését" a vízparti életérzéstől. Mindkettőre lenne igény kulturált formában, de együtt nem tudom ezt hogyan lehet megcsinálni.:?”
 • 10. deszkás 2012. június 30. 14:30
  „És úgy az egész KÍVÜLRŐL hogy néz ki? Tudom:nézzem meg.”
 • 9. Commander-V2 2012. június 30. 13:56
  „A hely ötlet szinten jó, az már nem a tulajdonosok sara, ha ugyanazok az üres emberek járnak oda akik minden ilyen szegedi helyre. Ha ettől egy csomó ember kellemetlenül érzi magát, és nem jár majd oda, az az ő bajuk lesz, és majd kitalálnak rá valamilyen megoldást.”
 • 8. dodeka 2012. június 30. 13:31
  „Ugyanmár, fanyalgók! Én imádom, de nem kizárólag a bográcsromantika, meg a pecázás a normális elfoglaltság! A vízparti életérzésbe belefér a kicsit tengerparti bulihangulat is, ne irigyeljük már azoktól, akiknek ez tetszik, arról nem is beszélve, hogy éppen az lenne a vétek, ha egy ekkora egyetem! -városban csak épp erre nem lenne lehetőség. Magyar viszonylatban nagyváros vagyunk, az ennek megfelelő lehetőségek kihasználása lenne a cél! Aranyifjak mindig voltak és lesznek, a fiatal turisták sem feltétlen csak a Csülökfesztivál szintű dolgokra vevők, ha van pénzük költsék csak ezerrel, mindannyiunknak jó az és Szegednek is ez az érdeke! ui: semmi közöm a helyhez, még csak nem is láttam...”
 • 7. klj-54 2012. június 30. 11:53
  „@Liyah :
  Erről szól -rongyrázás, fogyasztóvá nevelés!- az a folyamat mely hosszú ideje a világon átsöpört.
  De amúgy Lézer Janó is megmondta, hogy mindenki annyit ér amennyit összelopott.”
 • 6. Kerekes 2012. június 30. 11:48
  „Igaza van Liyahnak.”
 • 5. Liyah 2012. június 30. 10:55
  „ez a videó sz... kb semmilyen életérzést nem közvetít azon kívül, hogy mellek, pia, semmittevés. ami ok, legyen ilyen is, de hol van ebben a horgászás, a turisták, a bográcsozás, kávézgatás? így csak egy célcsoportot érnek el... a pénzes fiatalokat. amúgy a szöveges részben leírtak nagyon szimpatikusak, de ehhez pocsék a videó...”
 • 4. lattila 2012. június 30. 08:42
  „Én voltam tegnap... véletlen pont arra sétáltam és benéztem... belülről is tényleg nagyon modern és szép. Nagyon hangulatos az emeleti terasz, tényleg hiányzott már egy ilyen a vízről. Néztem az árakat is... kellemes meglepetés volt mert a kinézete alapján drága helynek tűnt, de nem drágább mint bármelyik belvárosi kávézó, sőt vannak kimondottan kedvező nyári italok, de nem akarok én reklámozni semmit, maradjunk annyiban, hogy nem drága, főleg amilyen rendezett és szép. Sok sikert kívánok, remélem nemcsak egynyári a dolog.”
 • 3. pEtya 2012. június 30. 08:28
  „00:47-nél a csávó kiköpött Aston Kutcher a Toyboy-ból. Szerintem tudja is magáról.
  Motorcsónak a lányokkal jöhet :D

  Jó a videó.”
 • 2. Picim 2012. június 30. 08:20
  „ez nagyon jól hangzik. Végre, kellett már egy ilyen!”
 • 1. lukrecia 2012. június 30. 07:38
  „Bravoo. Kiváló elképzelés végre kulturált körülmények között ezt a szegmenst lefedni. Bőven lenne rá igény különböző korosztályok számára is szegmentáltan. Az árak ugye barátiak lesznek????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3 hete kezdték a bontást a Dugonics téren

A "mélyszántás" fázisában lévő 730 milliós rekonstrukció az ütemtervnek megfelelően halad, a határidő december vége. Tovább olvasom