Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Domonkos László az év embere

Szeged - A magyar épületgépész-szakmában a szegedi Domonkos László lett az év embere 2009-ben. A jelölés és a szavazás egyaránt titkos volt, ami emeli az elismerés rangját.
Az év embere olyan kitüntetés, amelyet nem ismerősök ítélnek oda egymásnak. Mint Domonkos László elmondta, máig nem tudja, kik jelölték, és azt sem, kik és hányan szavaztak rá. Egy biztos: egyetemi oktatókból és gyakorlati szakemberekből álló 100 tagú testület többsége adta a voksát a szegedi vállalkozóra. A díjat még decemberben Budapesten, a Hotel Intercontinentalban megrendezett bálon adta át Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke.

Domonkos László az épületgépészeti kivitelezésben végzett kiemelkedő szakmai és minőségi munkájáért, területi szervező tevékenységéért, a szakmai szervezetekben való közreműködéséért kapta a díjat – olvashattuk a hivatalos indoklásban. Vajon Szegeden és a megyében is ilyen híre van? Tájékozódtunk, és megtudtuk: az épületgépész szerelők egy részét vagy tanította a volt 600-asban, vagy ipari tanulóként foglalkozott velük, vagy az általa alapított cégnél dolgoztak, dolgoznak.

Domonkos László a cég fűtési rendszerét mutatja. Fotó: Karnok Csaba
Domonkos László a cég fűtési rendszerét mutatja.
Fotó: Karnok Csaba

1987 a választóvonal: előtte Domonkos László volt alkalmazott különböző kivitelezőknél építésvezetőként, főmérnökként, utána a maga ura lett, később vállalkozóként nevelt ipari tanulókat. A végzett fiatal szakemberek egy része a vállalkozásnál maradt – ők jelentették az utánpótlást. Ma 24 embert alkalmaz a Domi Épületgépészet egyéni cég, vagyis az idén 23 éves vállalkozás minden évben egy fővel gyarapodott.

Névjegy

Domonkos László 58 éves, első házasságából 3 gyermeke született, két lány és egy fiú, második kapcsolatában egy kisfiút nevel a párjával. A szakember 37 éves pályafutása során 4 diplomát szerzett, 8 évig tanított. 1987-ben alapította a ma Domi Épületgépészet néven ismert egyéni vállalkozást. A sokoldalú mérnök ember – amikor éppen nem dolgozik – evezni és síelni jár.

Olvasóink írták

 • 15. Z.Leon 2011. november 01. 16:17
  „Szép napot Mindenkinek!
  Sajnos a cikk már lassan 2 éves, én csak most találtam rá.
  Ahogy olvastam a kommenteket, sok embernek rossz véleménye van Domonkos úrról.
  Nekem csak pozitív tapasztalatom van tőle/róla, én is tanulóként dolgoztam nála még az ezredforduló előtt.
  Rengeteget tanultam tőle, nemcsak csőszerelést, és tartalmi technológiát, hanem az ügyfelekhez való hozzá állást, a szakmai hátteret is, amelyeket sikeresen alkalmazok a mai napig is. Nincs olyan szakmai kihívás ahol ne fordulna elő, hogy ne jutnának az eszembe a szavai, legyen az bármilyen bonyolult gépészeti technológia.
  Különösen tetszik, hogy csupa neves mérnök emberek veszik körül, akik bizony korábban a tanáraim voltak a néhai ´600-as´-ban .
  Ez az elismerés részemről is időtlenül aktuális! Gratulálok Tanár úr! :)”
 • 14. dudi652 2010. január 09. 18:55
  „Laci, a kényseprők is gratulálnak a megérdemelt kitüntetésedhez.További sok sikert!!!”
 • 13. dszeged 2010. január 08. 17:05
  „geza!

  Csak nézz szét Szegeden nem csak ez az egy cég van. Sajnos tisztességes kisvállalkozóból van kevés, mert az ilyenek felfallják...”
 • 12. csiperke73 2010. január 08. 15:38
  „ValakiaSOKKözül 2010.01.08. 15:15
  igen, szép cikk....
  sajnos az átlagember nem lát a fal másik oldalára....tanuló diákokkal dolgoztatni, minimálbért fizetni, s közben a zsíros bödön közelében lenni, állami pénzekből részesülni.... ////minimálbérért árkotásni elnézni azt hogy a beígért jutalékot elsunnyogják , látni azt hogy egy tanár is szakmailag iskolapéldákon csúszik el ,ingyen szerszámokat pályázatra átvenni a tanulóképzés nevében és azzal iparszerűen nem tanulókkal dolgoztatni

  EZ ITT A FARBA KÉREMSZÉPEN ,EZ ITT A NAGYBETŰS IGAZSÁG !!!

  ValakiaSOKKözül 2010.01.08. 15:15 SZERINTEM SZINTÉN EGY (VOLT) ALKALMAZOTTJA LACI BÁCSINAK ÉS KIMONDTA AMIT ÉN NEM MERTEM !!!

  GRATULÁLOK !!!”
 • 11. ValakiaSOKKözül 2010. január 08. 15:15
  „igen, szép cikk....
  sajnos az átlagember nem lát a fal másik oldalára....tanuló diákokkal dolgoztatni, minimálbért fizetni, s közben a zsíros bödön közelében lenni, állami pénzekből részesülni....”
 • 10. CID 2010. január 07. 23:10
  „Ezek szerint, még jó színész is. Pláne gratula :)”
 • 9. geza 2010. január 07. 19:53
  „Gratulálok!
  Végre nem egy "multi" !!
  Sokkal több ilyen -szegedi- példa kellene.”
 • 8. flexsnake 2010. január 07. 18:46
  „2. most került fel a cikk, mit vársz? :D
  Én erre csak annyit tudok mondani: jó, oké, oszt? :D”
 • 7. dszeged 2010. január 07. 17:44
  „Nem nehéz úgy vállalkozást bővíteni ha a dolgozóikat nem fizetik meg... Az Épületgépész kartellekről már nem is beszélve!”
 • 6. 140 2010. január 07. 15:11
  „Ez Jó! Gratulálok!”
 • 5. Besenyő_Pistabácsi 2010. január 07. 12:39
  „A legjobb emberhez került a díj! A hozzá hasonló korrekt emberekből van most nagy hiány az országban.”
 • 4. csiperke73 2010. január 07. 12:04
  „Barátként lehet hogy tetszene a dolog, de volt alkalmazottként lehetnek az embernek kételyei !”
 • 3. CID 2010. január 07. 11:46
  „frakk : nehogy már az épületgépészethez is mindenki értsen, mint a focihoz, és politikához :)

  Egyszer kétszer találkoztam Domonkos úrral, mint üzletkötő. Nagyon-nagyon korrekt, rendes, nincs elszállva, nem egy öntelt tuskó, mint egy-két szegedi "cégvezető" Megérdemli.”
 • 2. frakk 2010. január 07. 11:35
  „Jellemző az emberek érdeklődési körére ide szinte senki sem szól hozzá. A technika nem érdekli a közvéleményt, a fejlődés iránya nem fontos. Tudatmódosításra van szükség, hogy ez is meghatározza az életünket. A szűkülő energiaforrások, azok mennél jobb kihasználása, igenis akár tantárgy is lehetne az iskolákban. Miért van előbbre az ének-zene, a történelem? A passzívházak technológiája fontosabb, hogy tudatosuljon a gondolkodásunkban”
 • 1. csonakos 2010. január 07. 09:56
  „Gratulálok Laci! Kiérdemelted ezt az elismerést!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kinyírták a kamionok a szegedi főutakat

A kamionok és a téli időjárás együttes erővel tették járhatatlanná a szegedi állami utakat, a nagykörutat és a sugárutakat. Tovább olvasom