Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Don Quijote harca az Egyetem utcában

A zenegép hangja, kiabálás, üvegcsörömpölés zavarja éjjelenként az Egyetem utca néhány lakójának álmát. A környékbeli szórakozóhelyek vendégei, az egyetemisták szerint ritka erre az üvöltözés.
Zene, kiabálás, időnként petárda. Ezt hallják esténként az Egyetem utca lakói. Környékükön két szórakozóhely is üzemel, s bár élőzene egyikben sincs, a zenegép és a vendégek zajszintje elég ahhoz, hogy ne tudjanak aludni. A lakók szerint gyakori hogy üvegek, korsók csattannak az utca aszfaltján és előfordul az is, hogy mosdó helyett a fák tövét célozzák meg a vendégek.

– Ez egy zárt utca, ha a sarkon normál hangerővel beszélgetnek, azt is hallani. Hát még az üvöltözést – panaszkodott Nagy János, az egyik lakó. A férfi járt már a rendőrségen és az önkormányzatnál is, de nem tudtak neki segíteni. Időnként, ha nem bírja tovább, megkéri a mulatozó vendégeket: csendesebben vigadjanak. Azok többnyire felajánlanak neki egy felest, és buliznak tovább. A férfi szerint az a legelviselhetetlenebb, hogy állandóan zaj van. Ez már pszichés terhelés – mondta, majd hozzátette: valószínűleg zsémbesnek tűnik a fiatalok szemében.

– A férjem egy Don Quijote – fogalmaz János felesége. Szerinte a szomszédok is panaszkodnak a lármára, de cselekedni nem akarnak. Ha lenne „valami papír", aláírnák, de ennél többre nem hajlandók.
A vasárnap és a hétfő a házaspár szerint viszonylag nyugodt, de más napokon hajnali háromig négyig is eltart, amíg elcsendesedik a környék.
Benéztünk az egyik szórakozóhelyre, ahol az egyik vendég éppen a zenegépet „etette". A masina ugyanolyan hangerőn működik éjjel nappal. A zene – legalábbis kora délután – nem tűnt hangosnak. A vendégek szerint a nagy bulik ritkák errefelé, és az ordítozás sem jellemző. Az üzletvezető nem kívánt lapunknak nyilatkozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Műemléki védelem a belvárosnak

Hamarosan befejeződhet az az eljárás, amelynek végén Szeged belvárosát műemléki védettség alá… Tovább olvasom