Délmagyar logó

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Döntse el, milyen színű legyen az új villamos!

Döntse el, hogy milyen színben pompázzanak Szeged új, alacsonypadlós villamosai. Szavazzon és nyerjen villamosbérletet!
A Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt jóvoltából hamarosan Szegeden utazhatunk azokon az alacsonypadlós, klímával felszerelt, csendes és magas műszaki színvonalú vadonatúj villamosokon, amelyeket a lengyel PESA cég üzemeiben gyártanak le. Szeged város önkormányzatának kezdeményezésére önök dönthetnek arról, hogy ezek a modern tömegközlekedési járművek milyen színben közlekedjenek városunkban.

Hagyományos sárga-piros-kék színben pompázzon az új villamosunk? Vagy zöldes színe hívja fel a figyelmet a környezetbarátságra? Legyen modern acélkék? Esetleg legyen sárga, tükrözve a "Szeged, a napfény városa" arculatot? Önnek melyik tetszene igazán? Nézze meg a látványterveket és döntsön! A szegedi síneken olyan színű villamos fut majd, amelyik a legtöbb szavazatot kapja.

Kattintson a képre a szavazáshoz!
Kattintson a képre a szavazáshoz!

A játékban valós e-mail címmel adhatja le szavazatát, a voksolók között 3 darab éves és 20 darab havi bérletet sorsolunk ki. A szavazatokat 2010. április 15-ig várjuk.

Lengyelországban hasonló villamosok futnak, mint amilyenek Szegedre érkeznek.
Lengyelországban hasonló villamosok futnak, mint amilyenek Szegedre érkeznek.

A 9 darab új, PESA 120Na típusú jármű 100 százalékban alacsonypadlós, 30,1 m hosszú lesz és 5 részből áll. A villamosok 3 forgóvázzal, 6 oldalajtóval és egy vezetőfülkével rendelkeznek, 210 utas befogadására alkalmasak, 42 ülőhellyel. A járművek a legkorszerűbb járműgyártási technológiával készülnek; légkondicionáló és utastájékoztató rendszer is szolgálja az utasok kényelmét.

Kattintson a képre a szavazáshoz!
Kattintson a képre a szavazáshoz!

A villamosokról bővebb információ a www.ujpalyan.hu oldalon található.

Olvasóink írták

185 hozzászólás
 • 185. Kathy888 2010. április 16. 13:52
  „De jó lenne bérletet nyerni........Tényleg mikor derül ki, hogy ki nyert?”
 • 184. daveedbrown 2010. április 15. 20:44
  „Azt mikor tudjuk meg, hogy ki nyerte a "Villamosbérletet"??”
 • 183. Szecskamester 2010. április 15. 14:12
  „Ezek az arányok kb azóta nem változtak, hogy meg lett hirdetve a szavazás...”
 • 182. Zsoltee0716 2010. április 14. 21:00
  „"Döntse el, hogy milyen színben pompázzanak Szeged új, alacsonypadlós villamosai. Szavazzon és nyerjen villamosbérletet! "
  héhé álljunk már meg, mi az hogy villamosbérletet?
  Ember, anno volt olyan, hogy összvonalas, meg sima buszos bérlet vagy mi a fene.
  Ma meg már egységes!
  Valami hihetetlen gyorsan kíjavítani. Lassan egy hónapja ez a hülyeség van kiírva. Ez szép.”
 • 181. Kerekes 2010. április 14. 08:34
  „Legyen környezetbarát-napfényes! Felül zöld, alul sárga, fehér.
  Szerintem ez sokaknak tetszene.”
 • 180. Kerekes 2010. április 08. 08:48
  „Jó a zöld (a neve is hatásos), de szürke nem kellene alá. Inkább fehér, vagy valami más. Nem szabadna gagyi reklámoknak helyet adni rajta (joghurt, stb.) Nem csak a pénzről szól a világ. Közpénzzel csak értékes, maradandó dolgot szabadna hírdetni. Színház, c-vitamin stb. Ami érték és többé tesz.
  Londonban VIII. Henriket és Shakespeare darabokat hírdetnek a buszokon, annek megfelelően, hogy mi az aktualitás.”
 • 179. Ferrer 2010. április 07. 16:34
  „Csak a sárga!”
 • 178. Fószer 2010. április 03. 13:46
  „Környezetbarát legyen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ZÖLD!!!!!!!!!!”
 • 177. atomboy 2010. március 21. 19:32
  „Le kene faragni azt a 12%-s hatranyt...”
 • 176. Kudara 2010. március 21. 10:02
  „Szerintem sokan a neve miatt szavaznak a zöldre. Elég megtévesztő... :S”
 • 175. Sly7 2010. március 16. 14:05
  „Hmm.. A szavazatok állását nézve eléggé meglepő számomra, hogy a zöldes vezet. Azt hittem, többen vannak azok, akik az egységes színű villamosokat szorgalmazzák:)”
 • 174. a-kavics-álma 2010. március 16. 03:57
  „A környezet is fontos a villamos látványa mellett. Támogatom a fűszőnyeget. Egyre kevesebb a zöld terület Szegeden. Végül is nem kell feltétlenül egy zöld villamossal pótolni... De azt nagyon támogatnám, ha egy kis kultúrát belevinnénk, az emberek életébe is, azzal, ha egyszerű, rövid, de nagyszerű idézeteket, verseket, aforizmákat, szeged nagy kulturális alakjainak arcképét festenénk az alapszínre - idétlen reklámok helyett, amivel tele van a fejünk! Miért nem érdekel senkit a kultúra? Ismerjük a saját költőinket, művészeinket? A szegedi papucs sorsa is kihalóban van, emberek! Ha annyira megy a turizmus-projekt fejlesztése, miért nem próbálunk kreatívabbak lenni és a kultúránkkal is, intellektuális dolgokkal kitűnni, szépíteni a városunkat?! Ez nem kerül többe, mint megerőltetni a fantáziánkat.”
 • 173. Szemif 2010. március 16. 00:18
  „170. Hát azért a magyar buszgyártás köszöni szépen megvan.....jelenleg is négy gyártócégünk van: Alfabusz Kft. Budapesten a BKV alvállakozóknál több, mint 250 buszuk van, Debrecenben 100. A Kravtex a Credo buszokkal már több, mint 500 van közforgalomban, és néhány magánkézben. , MJT -ők mondjuk hazai piacra nem igazán termeltek eddig, bár a pletykák szerint a pécsi helyi flottát az ő buszaikra cserélik, és végül ott az ARC-Lanta-Ikarus is ezt kicsit magyarázni kell, tehát az ARC Kft. által tervezett buszokat a Lanta Kft szereli össze Ikarus márkanév alatt, ezek a buszok főleg Észak-Magyarországon népszerűek, Borsod és Heves megyében sok járja az utakat. Mellettük persze van még a kaposvári NABI, de ott csak külföldre készítenek buszt, állítólag idén csinálnak egy helyi buszt magyarországi igényeknek megfelelően. Ezeken a cégeken kívül meg van még néhány kicsi, ami csak midibuszokat gyárt pl: Csaba Metál és Molitusbus, illetve a részben magyar Plasma. Szóval magyar buszgyártó van bőven, sajnos több is, mint elég, és ezek közül valamelyik rövid időn belül ki fog dölni, most leginkább az Alfabusz van bajban. Egy ilyen pici ország maximum két kis gyártócskát tudna eltartani, pl. Debrecenbe az Alfa legyártott 100 buszt, de ott leghamarabb 8-10 év múlva lesz selejtezés, ahhoz, hogy ennyi gyártó megéljen, ahhoz a teljes magyarországi buszparkot 5-6 évente le kellene cserélni és nem lenne szabad egy darab külföldi buszt sem venni, és ez lásuk be eléggé irreális.
  Trolibuszgyártás pedig általában nem önálló cég kezében van, hanem egy buszgyártó szerel a buszaiba troli hajtásláncot, ilyen is van kis hazánkban, jaj ez de szép sztori lesz: Tehát jelenleg az ARC Kft által tervezett Lanta Kft. által épített Ikarusból lesz troli. A cseh Cegelec elektronikát építi be a Szegedi Közlekedési Kft, vagy ahogy mindenki hívka SZKT. tehát van troligyártás is ARC-Lanta-Ikarus-SZKT-Cegelec kooperációban, szép nem?
  Villamogyártásunk tényleg nincs, ez tény.......”
 • 172. THE 2010. március 15. 23:50
  „Istenem válság van, és ez a legfontosabb? Nyilvánvaló, hogy a legolcsóbb variácó legyen nem? A megtakarított pénzt pedig a viteldíjakból vonjuk le.”
 • 171. Cat 2010. március 15. 22:15
  „magyarock1
  Érdekes, nekem még sosem jutott eszembe a román zászló a villamosokról. Talán mert úgy vannak elhelyezve a színek, hogy kicsit sem emlékeztet az eredmény zászlóra, és ott van még a fehér is.”
 • 170. savarjo 2010. március 15. 16:49
  „Közismert, a magyar járműgyártó ipar a földbe döngölt állapotban van, pedig mi is gyárthetnánk villamosopkat, buszokat, trolikat - akkor lenne igazi a kérdés: "Milyen színű legyen"?
  A szín sem lényegtelen, ezt azonban, egyztetni kellene,és rendszert vinni a dologba példul-
  villamos sárga
  autóbusz kék
  trolibusz zöld
  távolsági járatok fehér
  külkerületi de Szegedi Volán által üzemeltetettek kék-fehér stb.........
  DE nem mindegy, hogy mit szavazunk, és hol van ez még. Mivel etetnek félre, már megint
  Mint tudjuk, néha már a kérdés is hazugság!!!!!!!! Ezért, ha igazat mondanak, m ár az sen hiszem el.”
 • 169. seawasp 2010. március 15. 12:54
  „Szerintem - nem olvastam végig a hsz.-ket! -, a sárga alapszín a legjobb, mert nem zakatol a jó villamos, és azt hamarabb meglátni! A szürke, és annak társai, a halál színei!”
 • 168. török 2010. március 14. 22:51
  „167. "légkondicionáló és utastájékoztató rendszer is szolgálja az utasok kényelmét." És nem, a Combinónál nem is ígérték, hogy lesz benne, mert spórolni akartak vele, aztán meg ráfizettek. Itt ígérik, és már meg is rendelték, tehát lesz. :)”
 • 167. maradando 2010. március 14. 22:48
  „Csak azért szurkolok,hogy a nagy spórolásban ki ne maradjon a légkondi . Mert egy ilyen zártnak tűnő villamos ,egy kemencével felér! (Lásd pesti Combino villamos!)”
 • 166. szatyi 2010. március 14. 18:24
  „Teljesen mindegy, egy idő után mindenféle ocsmány reklám lesz rajtuk.
  A Tatrák is így kezdték.”
185 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mikszáth Kálmán újra Szegeden

A Szegedi Napló egykori tudósítója csütörtökön, március 11-én délután négy órakor szerelme, Zsótér… Tovább olvasom