Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Doro Viktor modellfotós kiállítása a Novotel Szállóban

Budapesten dolgozott a modellvilágban Doro Viktor. Egy idő után észrevette: kizárólag női lábak szerepelnek a fényképein. Ezekből válogatott egy kiállításra valót. A tárlat ma este 6 órakor nyílik a szegedi Novotel Szállóban.
Másfél évvel ezelőtt hagyta ott a budapesti modelleket Doro Viktor, aki véletlenül csöppent ebbe a világba: egy barátja, tehetségét látva, hívta dolgozni. A fiatal férfi, aki menyasszonya kedvéért költözött Szegedre, úgy gondolta: a felszínes, érdekek mozgatta világ nem neki való. Az ott töltött időnek azonban volt hozadéka is: látásmódot is tanult, s egy kicsit beleásta magát a reklámfotózásba. Idővel észrevette: a legtöbb fotóján csak női lábak vannak.

– Szerintem egy nő akkor szexi, ha van rajta ruha, akkor dolgozik a fantáziám. A szépség a női lábtól indul, s hogy mennyi és mi ragad meg egy nőben, ezt próbálom a fényképen visszaadni – mondta Doro Viktor, akinek édesapja úgy véli: aki a női lábakhoz vonzódik, az ravasz ember. Hogy a fiatal fotós ravasz vagy sem, az nem derült ki beszélgetésünk folyamán, az viszont igen: a közös munkán túl semmi mást nem vár el egyetlen modelljétől sem.

Doro gyermekkorában egy polaroid géppel készítette az első fényképeit. A gépet szüleitől kapta, ezért mind a mai napig hálás nekik. A fiatal fotós azt mondja, egy kép csak akkor szép, legalábbis számára, ha szimmetrikus. Ráadásul minél több képzeletbeli háromszög rajzolható meg egy-egy fotón, annál érdekesebb a látvány. Egy-egy fotóján egyébként ő maga is szerepel. Ez szokatlan, ám a fotósnak erre is van magyarázata: ezzel azt szeretné megmutatni, hogy van élet a kamera mögött is.

Modelleket nem könnyű találni. Budapesten nagyon sokszor szólított meg fiatal lányokat utcán, diszkóban, hogy lefotózhassa őket. Mert a jó fotós meglátja, mi van egy nőben, mi hozható ki belőle a kamera lencséje előtt. Persze ilyenkor is rögtön a lány lábát nézte... Doro Viktor jobban szeret kezdőkkel dolgozni. A profi modellek egyrészt drágák, másrészt természetellenesek. A képeket hosszadalmas munkával készíti. Először figyeli a nőket, s ha megragadja valami, kitalálja, lerajzolja, hogy mit szeretne a fotón látni. Figyel a fényekre, megkomponálja a beállítást képzeletben. Ezt követően jöhet a műtermi munka.

A kiállításon látható harminc fotón menyasszonya, Márta is szerepel. A lány nagyon izgult a közös munka alatt, akár egy vizsgán. Azt mondta, Viktorral nagyon jó együtt dolgozni. A munka során határozott, ám soha nem bántja meg modelljeit. Merthogy tiszteli a nőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rossz szokás a sorbaállás Szegeden

Bővítette telefonos ügyfélszolgálatát az Égáz-Dégáz. Tegnap ki is próbáltuk. Miért tolong mégis a… Tovább olvasom