Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Dózsa Gábor: Kiskőrössy Halászcsárda

Mi a kedvenc helye? – kérdezzük Szeged és Csongrád megye lakóitól, közszereplőktől, és nem közismert emberektől is. Városrészt, utcát, épületet, intézményt, kocsmát, parkot, akár járdaszigetet is megjelölhetnek, de a választást meg kell indokolni.
Reméljük, érdekességeket – személyeket és helyeket – ajánlhatunk így olvasóink figyelmébe, és azt is, hogy amikor befejezzük, többet tudunk egymásról és a helyről, ahol élünk.

– Gondolom, most azt várja tőlem, hogy azt mondjam, a kedvenc helyem a szegedi remíz – mondja Dózsa Gábor, a Szegedi Közlekedési Társaság igazgatója. – Szívesen járok be oda is, megnézni az ott folyó munkát, de kedvenc helyként egy másikat jelölnék meg: a Kiskőrössy Halászcsárdát. Gyermekkoromban jártam ott először a szüleimmel, ha hétvégén elmentünk ebédelni, az esetek többségében ezt az éttermet választottuk. Akkor is megmaradt ez a jó szokás, amikor Brnóban tanultam, és időnként hazajöttem. Sőt most is tartjuk ezt a hagyományt, cseh származású feleségem is nagyon szereti a halászlét és a Kiskőrössyt.

Magánemberként és cégvezetőként egyaránt sok vendégem van, itthonról
Dózsa Gábor, a Szegedi Közlekedési Társaság igazgatója
és külföldről is. Függetlenül attól, hogy milyen beosztású vendégről van szó, sohasem luxus- vagy sznob étterembe viszem el, mert olyanba otthon is be tud ülni. Mindig azt a helyet választom, ami Magyarországot és Szegedet szerintem egyaránt jellemzi: a Kiskőrössy Halászcsárdát. A Tisza-part mellett a maga csodálatos halételeivel, különleges atmoszférájával nagyon kellemes hely. Oda beülve mindig megnézzük az évszámokat és a falba vésett vonalakat: mikor mekkora volt a medréből kilépett folyó szintje. Ez az étterem számomra összehozza a klasszikus magyar vendéglátást az újszerű kulturált vendéglátással. S ebben a vendégeim is mindig megerősítenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barátnő a két Vetsera Mária

Vágó Bernadett és Vágó Zsuzsi barátnők. Furcsa véletlen, hogy nem csak a vezetéknevük azonos,… Tovább olvasom