Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Drága mulatság: 9 millióba került a Klauzál téri torta

A Város Napja programsorozat részeként interaktív tárlat nyílt május 15-én a Klauzál téren. A torta formájú kiállítóhely elég méretesre sikerült, hiszen a gyertya nélkül 6,5 méter magas, átmérője 15 méter, míg az alapterülete 170 négyzetméter - magyarán az egész területet beteríti. Mindehhez 4 tonna vasanyag kellett, valamint a tűzvédelmi előírásoknak megfelelő fapadlózat és ponyvaszerkezet.
Megkérdeztük az önkormányzatot, mennyibe is került az ünnepi torta a városnak. Kiderült, 9 millió forintot költöttek csak a felépítésre, de hogy a folyamatosan áram alatt lévő kiállítás pontosan mennyibe is lesz, azt egyelőre nem lehet tudni. Ez az összeg egyébként számos fejlesztésre lett volna elegendő, például eggyel több járdát vagy játszóteret újíthattak volna fel belőle, vagy a szőregi bölcsőde korszerűsítésére korábban megszavazott 20 millió forintot is kiegészíthették volna. Bőven találni olyan helyet a városban, ahol erre a pénzre nagyobb szükség volna, ráadásul maga a torta sok városlakónak nem nyerte el a tetszését, mert rengeteg helyet foglal.
Maga a torta sok városlakónak nem nyerte el a tetszését. Fotó: Török János
Maga a torta sok városlakónak nem nyerte el a tetszését.
A benne rejlő tárlat, amelyet a Móra Ferenc Múzeum állított össze, annál inkább meggyőzte a szegedieket, bár gazdaságosabb megoldást is találhattak volna a bemutatóra. Az óriási sütemény belsejében egy modern animációs filmen keresztül ismerhető meg a város múltja, de vannak benne interaktív digitális játékok is. Eddig közel ezren pillantottak be Szeged történelmébe.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb botrány egy villamoson: az utas szerint kiabáltak vele és megtaposták, a Dakört szerint pont fordítva történt

Újabb botrány egy villamoson: az utas szerint kiabáltak vele és megtaposták, a Dakört szerint pont fordítva történt
Eldurvult a jegyellenőrzés a szegedi 3F-es villamoson a napokban. Egy utas szerint az ellenőr… Tovább olvasom