Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

Dudás Zoltán képviselő marad - ténylegesen nem szerkesztette a Sándorfalvi Csípőst

A Makói Csípős mintájára létrejött Sándorfalvi Csípős oldalon valóban szerkesztőként tüntetik föl, de az a portál létrehozása után nem frissült.
Dudás Zoltán megyei önkormányzati képviselői tisztségével nem összeférhetetlen, hogy a Sándorfalvi Csípős nevű internetes portál szerkesztőjeként szerepelt – így döntött a Csongrád Megyei Közgyűlés hétfőn, rendkívüli ülésén.

A sándorfalvi független politikussal szemben novemberben indult vizsgálat, ugyanakkor, amikor a makói Kiss Attila (Jobbik) ellen. Kiss elnöke a Makói Csípős című internetes portált megjelentető civil szervezetnek. A megyei közgyűlés úgy találta, ez a tevékenység a törvény szerint összeférhetetlen képviselői tisztségével. Kiss – a november 26-i határozat értelmében – méltatlanná vált képviselői tisztségére, ezért megvonták megbízatását. A makói politikus a közigazgatási bírósághoz fordult ez ügyben, döntés még nem született.

Dudás helyzete annyiban más, hogy a 2016-ban – a Makói Csípős mintájára – létrejött Sándorfalvi Csípős oldalon valóban szerkesztőként tüntetik föl, de az a portál létrehozása után nem frissült. A képviselő azt állítja, ténylegesen nem szerkesztette az oldalt.

A közgyűlés ez ügyben állásfoglalást kért a Csongrád Megyei Kormányhivataltól, és hétfőn, zárt ülésen vitatta meg az ügyet. Információnk szerint a rendelkezésre álló adatokat úgy értelmezték, hogy nem áll fönn összeférhetetlenség. Végül ilyen értelmű határozat született. Ez azt jelenti, hogy Dudás Zoltán megbízatását nem vonják vissza.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták a megújult Garam Utcai Óvodát: 336 millió forintból a 21. századi Európába lépett az intézmény - fotók

Átadták a megújult Garam Utcai Óvodát: 336 millió forintból a 21. századi Európába lépett az intézmény - fotók
Többek között nyílászárócsere, fűtés-korszerűsítés és udvarrendezés - uniós és önkormányzati forrásból vált 21. századivá a Garam Utcai Óvoda. A jövő év végéig 7 intézményt renoválnak. Tovább olvasom