Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 13°C Még több cikk.

Dudi, Bubu, Cikes és tanár úr a listán

Szeged - Több jelölt a becenevét is feltünteti a szavazólistán Csongrád megyében. A jelöltek szerint nem válnak ezáltal komolytalanná, a megkülönböztetésben, beazonosításban segít a becenév.
Mindszenten a Zöld Demokraták–Zöld Baloldal–Zöldek Szövetsége képviselőjelöltje Horváth János Bubu. Két Horváth János indul a településen, így meg kellett különböztetnie magát a jobbikos jelölttől – indokolt Horváth János, aki általános iskola második osztályában kapta a becenevét a Foxi Maxi című sorozat szereplője után.

– Egy kisvárosban ez inkább előny – válaszolta arra a kérdésre, hogy nem válik-e ezáltal komolytalanná. Sokan ugyanis csak a becenevén ismerik, így a szavazók be tudják azonosítani.

Csongrád megyében nem csak ő szerepel majd becenévvel a szavazólistán. Kisteleken a Fidesz–KDNP színeiben indul Szabó Sándor Dudi.

Bunyó fia Tiszabőn

Becenevekkel különböztetik meg egymást a jelöltek Tiszabőn. A Szolnok megyei településen nagyon gyakori a Mága vezetéknév. Mága Zsolt Postásként indul, van a listán Mága Csaba Marcsa Fia, Mága Dezső Csudi, Mága Dezső Kopasz Ödön, Mága Gyula Pipás Gyuszi Fia. A nem Mágák közül is többen becenévvel szerepelnek: Blága László Ferde, Csik István Pacal.

– 2006-ban is így indultam, és elég jó eredménnyel, harmadikként jutottam be. 4 éve a jegyzőnő kicsit furcsállotta a becenevet – mondta Szabó Sándor, akinek a kérése most nem okozott meglepetést. A képviselő gazdálkodik, a többi gazdálkodó csak Dudiként ismeri, ezért fontos számára, hogy ez is szerepeljen a neve mellett a papíron. A nevet egyébként nagyapjától örökölte, őt nevezték tréfásan Dudvai Szabó Antalnak. Neki már a Dudi jutott.

Független jelölt Kisteleken Czeigersmidt Roland Cikes.
– 4 éve Dudi is bejutott, a statisztika tehát mellettem szól – fogalmazott. Róla egyébként sokan hiszik Kisteleken, hogy Cikes Rolandnak hívják. A valódi vezetékneve ritka és bonyolult, ezért már édesapját is Cikesnek szólították.

Bakson nem becenévvel, hanem foglalkozásával vette nyilvántartásba a választási bizottság a Fidesz–KDNP jelöltjét, Dobos Péter Pált, így: Dobos Péter Pál tanár úr. 8 éve a településen él, de csak két éve dolgozik Bakson, korábban ingázott. Nem nehéz kitalálni: tanít. Azért kérte, hogy így szerepeljen a listán, mert akkor biztosan tudni fogják a baksiak, hogy ki ő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Randalírozó fiatalok: nem érdeklik őket a törvények

Négy ittas, hangoskodó fiatalt állítottak elő a járőrök Szegeden mára virradó éjszaka. Úgysem tudtok… Tovább olvasom