Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Dugók a kereszteződésekben

Szeged - A hét végére ígérték a csomópontok felbontását a szegedi nagykörút javítói, ennek ellenére tegnap reggelre felmarták az útburkolatot.
Nagy torlódások alakulnak ki például a nagykörút és a József Attila, illetve a Csongrádi sugárút kereszteződésében. A hét végéig a keresztforgalom is lassul.

Tovább nehezítette a szegedi közlekedők életét a nagykörút felújítása. Noha korábban arról volt szó, hogy a József Attila sugárúton és a Csongrádi sugárúton járó buszok és trolik miatt csak ennek a hétnek a végén nyúlnak a csomópontok aszfaltjához, tegnapra virradó éjszaka a kivitelező, a Swietelsky Építő Kft. mégis felmarta az eddig szabadon hagyott kereszteződéseket.

Lelassult a belvárosba menő keresztforgalom: 15-20 percbe telt átkelni azokon a csomópontokon, ahol különben reggeli csúcs idején is legfeljebb egy-két lámpányit kell sorban állni. Az autósok befékeztek a felmart sáv láttán, így egy zöldön tíz helyett csak hárman tudtak átmenni. Mivel sem figyelmeztető tábla, sem ajánlott kerülőút nincs, tegnap maradt az araszolgatás és az idegeskedés.

A felmart burkolatú csomópontokban csak lépésben haladhatnak a kocsik, lásd: Római körút és Szilléri sugárút kereszteződése. Fotó: Miskolczi Róbert
A felmart burkolatú csomópontokban csak lépésben haladhatnak a kocsik, lásd: Római körút és Szilléri sugárút kereszteződése. Fotó: Miskolczi Róbert

A szegedi autósok figyelmébe ajánljuk: torlódik a nagykörutat érintő forgalom a Szilléri sugárúti buszmegállónál, a Rom utcánál, a József Attila sugárútnál, a Sándor utcánál, a Csongrádi sugárútnál, valamint a Klapka térnél. A Kossuth Lajos sugárút előtt a három egyenesen haladó sávból is felbontották már a két szélsőt.

Az jár jobban, aki a harmadik körúton vagy a Tisza Lajos körúton, illetve a Felső Tisza-part–rakpart útvonalon kerüli ki szinte az egész nagykörutat ezen a héten. A javítás a hét végéig az aknafedelek beállításával folytatódik. Aszfaltozni a tömegközlekedés szempontjainak figyelembevétele miatt pénteken éjjel fognak. Még egy hétvégi éjszakán dolgoznak ezen a külső sávon; felfestik a burkolati jeleket. Ezzel a Bertalan hídról a Boldogasszony sugárút felé haladók jobbjára eső sávok felújítása elkészül! A javítók pünkösd után, kedden folytatják a munkát a Kossuth Lajos sugárúttól a Tisza-hídig.

Olvasóink írták

 • 3. Johnny 2008. május 07. 10:40
  „Brüsszeli krt. haladva a bertalan híd felé, rögtön a csongrádi sgt utáni első megálló! tessék megnézni a megálló előtti 4-5 aknafedlapot! Nemrég lett cserélve, mert a régiek totál megsüllyedtek! Az új fedlapok körül teljesen kitöredezett az aszfalt és ugyanúgy mozognak és ugyanúgy kezdenek süllyedni!
  Nem az abaj,hogy nem tudják szintbe hozni,mert szintbe tudják, de kérdem én a rohadt k...a anyjáért nem lehet úgy megcsinálni, hogy az 10-15 évig szintbe is maradjon??? Hiába lesz új aszfalt a nagykörúton, a fedapokat a naponta szegeden áthaladó 3500 kamion a SZAKSZERŰTLEN és ROSSZ KIVITELEZÉSNEK köszönhetően fél éven belül tönkre fogja tenni!!! Ha a házakat ilyen alapokra építenék, megnézhetnénk magunkat!!!”
 • 2. Clo 2008. május 07. 08:38
  „szia Vassy

  tegnap reggel a 20as buszon utaztam, és kb 20 percet vagy többet álltunk a József A. stg-on, mert a buszok ugyan úgy beragadnak a kocsisorokba mint más autók.
  szóval senki nincs előrébb azzal, ha buszra száll! Ennek ellenére támogatom a tömegközlekedést!”
 • 1. Vassy 2008. május 07. 07:41
  „Azt sem ártana elmondani, hogy Szegeden van TÖMEGKÖZELEKDÉS is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Talpra állt a városvédő

Szeged - Megműtötték, talpra állt Szilágyi Árpád, akire április 20-án, fényes nappal az utcán támadtak fiatalok. Egyikük ellökte: a városvédő lába a teste alá csavarodott. Tovább olvasom