Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 13°C | 26°C Még több cikk.

Dupla drogfogás Ásotthalomnál: előzetesben a lebukott csempészek

Két férfit kaptak el péntek délelőtt, mindkettő 15-15 kiló marihuánát vitt volna át a határon.

A Csongrád Megyei Főügyészség a hétvégi ügyeleti tevékenysége során indítványozta, hogy a bíróság rendelje el annak a két férfinak az előzetes letartóztatását, akik közel 30 kg marihuanát próbáltak Magyarország területére csempészni.

A megalapozott gyanú szerint a szerb-magyar állampolgárságú, Szerbiában élő férfi január 19-én 10 órakor jelentkezett belépésre az ásotthalmi közúti határátkelőhelyen az általa vezetett személygépkocsival. A vámellenőrzés során a gépkocsit gyanúsnak találták, ezért tételes vámvizsgálat mellett döntöttek. Az ellenőrzés során az autó gyári üregeiben elrejtve 30 csomagban 15 kg kábítószergyanús anyagot foglaltak le, amelyről megállapítást nyert, hogy marihuánát tartalmaz és amelynek a tiszta hatóanyagtartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladja.

Ugyancsak ezen a napon reggel 7 órakor jelentkezett belépésre az a szerb férfi, aki szintén Ásotthalmon keresztül próbált bejutni a járművében elrejtett kábítószerrel Magyarország területére. A belépést követően elrendelt vámvizsgálat során az általa vezetett gépkocsiban kialakított üregben 27 csomag, közel 15 kg kábítószergyanús anyagot találtak. Az eljárás során megállapították, hogy az általa csempészett anyag is marihuánát tartalmaz, amelynek a tiszta hatóanyagtartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határát szintén meghaladja.

A főügyészség mindkét férfi vonatkozásában a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán indítványozta az előzetes letartóztatást, amit a bíróság el is rendelt.

A különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt indult eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja mindkét gyanúsítottal szemben a Csongrád Megyei Főügyészség fokozott felügyelete mellett.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lakáscafeteria: év elején érdemes dönteni róla

A vállalkozások 5 millió forintig adómentesen támogathatják dolgozóik lakáshitel-törlesztését, lakásvásárlását, -építését, -bővítését, -korszerűsítését vagy az akadálymentesítését. Tovább olvasom