Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Dusha Béla fotói a zsinagógában

Dusha Béla fotóművész kiállításának megnyitójával és a szimfonikusok Haydn- koncertjével tegnap kezdődött az V. Szegedi Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál a zsinagógában.
Az emlékcsarnokban Tandi Lajos, a Szeged folyóirat főszerkesztője nyitotta meg a tárlatot, amely a fotóművész most megjelenő, Élő zsinagóga című albumának képanyagából ad válogatást. A kötet és a tárlat négy év szegedi zsinagógai életét, a Szegedi Zsidó Hitközség ünnepeit, mindennapjait is bemutatja. Dusha Béla „majdnem édesanyja", Haász Rozália emlékének ajánlja az albumot, akit 1944- ben szegedi zsidók ezreivel együtt haláltáborba hurcoltak. A rendezvénysorozaton októberben fellép többek között Frankl Péter, Londonban élő zongoraművész. Kiállítás nyílik izraeli művészek Holt-tengerről készült fotóiból, Kovács Tamás szobrász- és grafikusművész, valamint Tundó Klára fotográfus alkotásaiból. Az orosz–zsidó dallamvilágot idézi meg Jávori Ferenc és Dunai Tamás, a fesztivál zárórendezvényén, november 8-án egy békéscsabai zsidó család sorsát bemutató Arctalan árnyak című filmet láthatják az érdeklődők Radó Gyula rendezésében.

Olvasóink írták

 • 5. magyarock1 2009. szeptember 11. 12:35
  „2.te meg a jó érzés,tudod mint Makó Jeruzsálemtől.A legnagyobb gyűlöletkeltő te vagy itt a fórumokon Flex haveroddal.”
 • 4. atiss4343 2009. szeptember 11. 08:20
  „Rakhattak volna fel néhány képet ízelítőnek... ;)”
 • 3. tinsmith 2009. szeptember 10. 22:23
  „2.
  A kb 12 információból csupán egy utalt a haláltáborokra.
  Olvasd el mégegyszer a cikket, hátha te is meglátod.
  Egyébként ha láttál volna már Dusha Béla képeket, vagy könyvet, más szemmel néznéd ezt a cikket4 Nagyon jók!”
 • 2. apátfalvifaszagyerek 2009. szeptember 10. 12:31
  „tököm tele van már ezzel a szélsőjobbos lózunggal, ezzel a "bűntudatkeltéssel"... Bennem és más jó érzésű emberben nem akarnak és nem is tudnának bűntudatot kelteni, mert én nem csináltam semmit, ill. akkor élt felmenőim se. Te és a magadfajták, akik állandóan zsidóznak itt, azokban lehet h bűntudatot keltenek az efféle rendezvények, de szerintem mindenki sz*rik rá(tok)”
 • 1. dodó 2009. szeptember 10. 11:22
  „Remélem, ahogy eddig, ezután is lesz minden napra egy hírecske, amelyik legalább közvetve a zsidókra emlékeztet és fokozza a bennünk mélyen megbúvó bűntudatot!

  Most látom, milyen helyesen cselekedtem, amikor előrelátásból eggyel megnöveltem a csillagom ágait és vörösről kékre festettem!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmenekült a nagyfai fogház

Nem kerül lakat a nagyfai fegyintézetre, a szegedi börtön egyik objektuma lesz belőle – ígéri Draskovics Tibor szakminiszter. Tovább olvasom