Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Ebédbefizetés más időpontban a suliban

Több szülő megkereste szerkesztőségünket, s lapunk internetes portálján is firtatják a fórumozók: miért változott meg az iskolai, óvodai étkeztetési díj befizetésének időpontja. Az ok egyszerű: az étkezési díjat előre kell kifizetni.
Az önkormányzat egyes oktatási és nevelési intézményeiben megváltozott az étkezési díjak befizetésének rendje. Vannak olyan óvodák és iskolák, ahol mostantól a hónap végén lehet befizetni az étkeztetési díjat. Ennek törvényi háttere van, mondta Kardos Kálmán, a Nevelési-oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálata igazgatója. Az étkezési díjat ugyanis nem utólag, hanem előre kell befizetni. A módosításra azért volt szükség, mert folyamatosan szaporodott a kintlévőség, a kis összegű – 800, 1200 forintos – tartozásokat viszont túl drága lett volna behajtani.

A közgyűlés döntött arról, hogy az iskolaigazgatók rendelkezhetnek az étkezési díj befizetésének időpontjáról. Ők szabják meg a befizetési időpontokat, a megkötés csak annyi, hogy ennek 10-e és 28-a közé kell esnie. Az önkormányzati iskolákban és óvodákban minden hónapban két befizetési napot és legalább kettő pótbefizetési napot kell kiírni.

Kardos Kálmán igazgató azt is elmondta: a számítógépes rendszernek köszönhetően az ügyintézés sokkal rugalmasabbá vált. Ha valaki befizeti a gyermekének az étkezést, két nap múlva már igénybe is lehet azt venni. Az egyik olvasó azt is firtatta, kinek a számláján pihen a pénz. Erre Kardos azt válaszolta: az iskolákban befizetett pénzt a bankba utalják, onnan pedig az étkeztetést bonyolító Sulihost Kft.-nek küldi tovább a megfelelő összeget a leszállított ételadagok után.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kezdődik az érettségi

Az ország egyes városaiban már pénteken elkezdődtek az őszi érettségi vizsgák, Szegeden ma írják a… Tovább olvasom