Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Ebédet osztott a Fidesz szegedi szervezete a Dóm téren

Ötszáz adag gulyást és forralt bort osztott szét tegnap a Fidesz-MPSZ Szegeden. Nem csak hajléktalanok ebédeltek – néhány egyetemista is jóllakott, és a Dóm tér galambjai is dúskáltak. Volt, akinek nem tetszett a helyszín, de olyan is, aki most már biztosan tudja: „Orbán Vikire" szavaz.
Balogh László és Oláh János mindenkinek osztott: gulyást és kenyeret. Fotó: Karnok Csaba
A gomolygó füst és a gulyásleves illata már messziről föltűnt, közelebbről a Fidesz-logó is látható volt. A párt szegedi szervezete tegnap meleg ebédet osztott a Dóm téren. Ötszáz adagot főztek, a költségeket a párt elnöksége, a képviselők, a jelöltek állták. Utóbbiak az ebédeltetésből is kivették a részüket. „Úgy csináltuk, ahogy magunknak készítettük volna, friss zöldségből, marhalábszárból" – mondta Oláh János, a szegedi elnök.
Gulyás nem csak a rászorulóknak jutott, bár kétségtelenül ők voltak többen. Egy időben körülbelül húszan, de folyamatosan érkeztek az újak.

Cigarettázva várták a levest, a hangszórókból Vivaldi szólt. Egyikük megkínált, gyújtsak rá. Majd – hogy percig se unatkozzunk – elszavalta Juhász Gyula Búcsú című versét. Kérdésemre elmondta: ez itt a Fidesz kampányrendezvénye, amelyről Oláh Jánostól hallott. Danyi József, akit csak elért – hajléktalan társait –, mindenkit értesített. Elmegy szavazni, és a voksát „Orbán Vikire" adja, mert „értelmes és fiatal".

Hódosi Tivadar – szintén hajléktalan – már végzett a gulyással. Finom volt – mondta, de pártszimpátiáját az ebéd nem befolyásolja. Politikából naprakész, újságokból tájékozódik. De hogy elmegy-e szavazni, arról még nem döntött.

– Tessék, egyenek maguk is – kínálgatott többször is Rózsika néni, a párt önkéntese. A törékeny, idős asszony az előkészületekkor havat lapátolt, délben kenyeret osztott, később, mint mondta, elpakol.

Zöldség is lesz

A Mórakert szövetkezet gazdái ingyenesen osztanak tavasszal nagy mennyiségben zöldséget Szegeden. Ezzel a multinacionális vállalatoknak való kiszolgáltatottságukra és értékesítési nehézségeikre szeretnék felhívni a figyelmet – közölte Nógrádi Zoltán Mórahalom polgármestere a Fidesz-MPSZ tegnapi Dóm téri rendezvényén.

A viseltes kabátban, kinyúlt nadrágban ebédelők között jól öltözött fiatalok is kanalazták a levest. Volt, aki az egyetemről ugrott át, más csak kíváncsiskodni jött – megetették őket is.

– Itt vannak a szocik! – kiáltott bele a békés csendbe egy kalapos ebédelő. Humornak szánta, az MSZP-sek nem jöttek. Tömegével érkeztek viszont a galambok, egy fiatal lány kenyérdarabokkal etette őket. – Apróra tépje, különben felpuffadnak – szólt oda neki egy hajléktalan.

A leves után forralt bor következett. Nem fogyott el egyik sem, így ami maradt, azt a nagyállomásra és a rókusi pályaudvarra szállították a szervezők. Ott azoknak a hajléktalanoknak ajánlották fel, akik a Dóm térre nem tudtak, vagy nem akartak eljönni.

– Miért éppen a Dóm tér? Itt Gregor József szokott énekelni, a pártrendezvény nem való ide! – méltatlankodott valaki. – Tényleg, miért itt? – kérdeztük mi is Oláh Jánostól. – Ez olyan helyszín, amelyet mindenki ismer. Sok hajléktalan van ezen a környéken, nekik ez volt közel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hervadófélben a Virág

Január elején bezárt a szegedi kis Virág cukrászda „rutinszerű felújítás" miatt. A szemközti… Tovább olvasom