Délmagyar logó

2019. 03. 20. szerda - Klaudia 4°C | 13°C Még több cikk.

Eddig nem hozhatók összefüggésbe az Iszlám Állammal az a férfi és nő, akit terrorizmus finanszírozásával gyanúsítanak

A pénteken terrorizmus finanszírozásának bűntette megalapozott gyanúja miatt előzetes letartóztatásba vett két személy a nyomozás eddigi adatai alapján nem hozható összefüggésbe az Iszlám Állammal.
A Csongrád Megyei Főügyészség indítványára a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója pénteken egy hónapi időtartamra előzetes letartóztatásba helyezte azt a két személyt, akik a nyomozás adatai alapján logisztikai tevékenységgel és egyéb más módon járultak hozzá egy a nemzetközi egyezmények szerint terrorszervezetnek minősülő szervezet működéséhez. A gyanú szerint tevékenységüket 2009-2010-től 2015-ig fejtették ki jellemzően Irak területén. A fentieket követően szöktek el a szervezettől és indultak el Európa irányába. A gyanú szerint 2017 végén jelentkeztek belépésre a röszkei tranzitzónában és nyújtottak be menekültkérelmet.

Az eddigi nyomozás során olyan adat, amely szerint az ISIS-szel összefüggésbe hozható lenne a két személy, egy férfi és egy nő, nem merült fel - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője, Szanka Ferenc hétfőn.

A nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyonvisszaszerzési Hivatala folytatja a Csongrád Megyei Főügyészség fokozott ügyészi felügyelete mellett.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Göndör vagy egyenes?

Göndör vagy egyenes?
Örök, nőkkel kapcsolatos férfikérdésekre keressük a választ sorozatunkban. Polyák Lilla színésznőt arról kérdeztük, hogy miért szeretnének a nők mindig másmilyen frizurát, mint amilyen van? Tovább olvasom