Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Édes szívek szerelmeseknek

Szeged - Szent Bálint – Valentin vagy Valentinus – nemcsak a szerelmesek, hanem a lelki betegek és az epilepsziával élők védőszentje is.
Világszerte ma, Bálint napján, február 14-én tartják a Bálint-nap (angolul Valentine’s Day) ünnepét, amely Magyarországon az angol elnevezés átvétele miatt mint Valentin-nap vált ismertté és népszerűVé. Ezen az ünnepen a szerelmesek megajándékozzák egymást.

Így tett a Szegedi Vedres István Szolgáltatási Szakképző Iskola egyik diákja, Miklya Péter is, aki mint fogalmazott, „szíve hölgyének", Krisztinának vásárolt egy rózsaszín marcipánba burkolt, szív alakú csokitortát az Acapella cukrászdában.

Édes szívek szerelmeseknek. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Nem volt egyszerű dolga, mert csakúgy, mint a virágárusok, a cukrászok is felkészültek a mai rohamra. Domonkos Noémi cukrász hosszasan sorolta a Valentin-napra készült édességeket. – Van csokis, gesztenyés, diós ízesítésű és szív alakú Sacher-tortánk, de az ízek mellett a bevonatot is kombináljuk, ezért van rózsaszín marcipánnal bevont torta is. A torták mellett szív alakú linzer és rózsaszirmokkal díszített minyon – sorolta a cukrász. Ha ez valakinek nem lenne elég, az az egyre népszerűbb makaronok vagy a kézzel készült, szív alakú bonbonok közül választhat szíve választottjának.

Érdekesség, hogy a japán szokás eltér a nyugatitól. Február 14-én ugyanis a hölgyek ajándékozzák meg csokoládéval imádottjukat, de akár férfi munkatársaikat, ismerőseiket is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keleti köpönyeg

„A keleti politika nem tűri az önállóságot, nem tűri a függetlenséget, és nem tűri a szabadságot." Tovább olvasom