Délmagyar logó

2019. 03. 20. szerda - Klaudia 4°C | 13°C Még több cikk.

Édesapja kezei között halt meg a fának ütközött fiatal

Szeged - Halálos autóbalesetet szenvedett szerda délelőtt egy 20 éves zsombói fiú. Hazafelé tartott, amikor a zsombói út 61-es kilométerszelvényénél egy fára csavarodott fel. Édesapja kezei között halt meg.

– A kezeim között halt meg az egyetlen gyermekem! Nézze! Ez az ő vére a karomon – mondta könnyes szemmel szerdán kora délután a verőfényes napsütésben Újvári István a zsombói út 61-es kilométerszelvényénél.

Fia, a 20 esztendős Csaba nem sokkal dél előtt Dorozsmáról hazafelé tartva tért át a menetirány szerinti bal oldalra, ellenkormányozott, árokba szaladt, felcsavarodott egy fára, majd kirepült fehér színű Passatjából. Biztonsági öve nem volt bekötve.

– Együtt indultunk el Dorozsmáról. Ő Szegedről jött, amikor meglátott a gumisnál. Két-három perces késéssel követtem őt az úton. A balesetet nem láttam, csak a roncsok fogadtak a helyszínen. Az ütközés erejétől elájult, már nem tudott szólni hozzám – mesélte a megtört édesapa.

A halálos balesetet szenvedő fiatalember édesapja szinte azonnal a helyszínre ért. Fotó: Miskloczi Róbert

A tragédia híre futótűzként terjedt el a kistelepülésen: barátok, rokonok érkeztek a baleset helyszínére, és segítettek a családfőnek a roncsok eltakarításában. – A feleségem és én is sokkot kaptunk. Csak azért vagyok ilyen nyugodt, mert kaptam egy injekciót – beszélt az édesapa, miközben egy fia kocsijából kirepült parkolójegyet és egy CD-t szorongatott a markában.

Csaba géplakatosként dolgozott, most az érettségit szerette volna letenni. Újvári István elmondása szerint fiának három éve volt jogosítványa, eddig mindig balesetmentesen vezetett. A rendőrök szerint most jóval túllépte a megengedett sebességet. – Szerintem is gyorsan hajtott, pedig nem sietett sehova. Csak délután lett volna órája – magyarázta könnyes szemmel Csaba édesapja.

A Szegedi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárásban vizsgálja a baleset körülményeit.

Olvasóink írták

399 hozzászólás
 • 399. anya.agnes 2010. december 16. 23:55
  „már több mint két év is el telt de még mindig emlékeimben őrzöm a mosolyát a baráti megjegyzéseit.többször el megyek a FA mellett ilyenkor mindig köszönök neki SZIA CSABI.”
 • 398. BatkaNano 2009. július 06. 17:11
  „Még most is nagyon hiányzol!
  Boldog Névnapot Csabika
  Tóth K. Tímea”
 • 397. Szöcske 2008. november 12. 18:49
  „Ismerősként őszinte részvétem az egész családnak! Nyugodj békében odafent, Csabi!”
 • 396. ancsa76 2008. november 12. 18:45
  „Nemmind1az választ szerintem ne várj, ne várjatok . Sokkal könnyebb tudatlanul, ismeretlen emberről-emberekről a hátuk mögött az észt osztani. Egyetértek Veled, Veletek . Sajnos Csabi hibázott egyszer csak egyszer. Tanulni a hibából Ő már nem tud. Nem értem miért kell ismeretlen embereknek hibáztatniuk Őt. Én arra szeretnék választ kapni inkább, miért nem érdemelt meg még egy esélyt.
  Csabi nyugodj békében, nagyon hiányzol:((

  Egy barát szegedről”
 • 395. nemmind1az? 2008. november 12. 17:09
  „Na idefigyeljen az összes nagyokos aki oltja Csabit!!!Ha megtudjuk hogy kik vagytok nem mentek épen haza!!!Igen gyorsan hajtott,igen nem volt bekötve az öve,igen felelőtlen volt!!!De mégis mi jogon hordjátok össze mindennek Őt és a szüleit???Igen hibázott,de sajnos az élete első hibája volt...lehetett volna még több is!!!Mi jogon???Erre szeretnék választ kapni!!!!”
 • 394. petrush1 2008. november 12. 16:18
  „A temetés hétfőn 11órakkor lesz ..:(:(
  R.I.P. C s i b e C s a b i<3 örökké emlékezni fogok RÁD:(:( Hiányzol:´(”
 • 393. Pitu 2008. november 12. 00:05
  „Részvétem a szülőknek!
  Nem ismertem Csabit, csak azért írok, mert negyedik-ötödiknek érkeztünk a balesethez, és azőta is sokszor eszembe jut. Az apukája és egy lány, aki közelebbről ismerte, volt mellette. Próbáltam én is segíteni, hogy ne keljen fel, mert valamennyire még magánál volt, és a csúnya törései ellenére még ösztönösen fel akart kelni. Nemsokára megjöttek a mentők, és többen hordágyra tettük, berakták a mentőbe, de azután a mentő nem indult el. Csak amikor tíz perc múlva elindultunk, láttam, hogy bent még az újraélesztéssel próbálkoztak. Látszott hogy súlyos, de addig nem akartam arra gondolni, hogy így járhat.
  Volt ott egy nagy munkagép, a vezetője látta a balesetet, mesélte valakinek telefonon, hogy milyen abszurd volt az eset, ahogyan megtörtént, és valóban. Néztükl a nyomokat, ahogy lement az autő először a túloldalon az olajfa elótt az árokba. Majdnem a jobb oldali kerekei is az árokban voltak, nem értem hogyan bírt onnan még visszajönni, hisz akkor talán túléli. A legdöbbenetesebb azonban az, ahogyan utána fékezés nélkül vagy 30 méteren keresztül egyenesen keresztülment az úton, pont a nyárfának. A bal elejével kapta el, a legrosszabbul, csak egy méter kellett volna jobbra, de talán még balra is elég lett volna.
  Olvastam az első harmada hozzászólást, és ezért is írok most. Nekem is végzetszerű volt, ami történt. Mintha fönt mindent elrendeztek volna. Viszont nem hiszek a sorsban, a falun kívül bekötöm magam, anélkül a légzsák nem sokat védene. Voltak kritikus megjegyzések, amikkel egyetértek, de több együttérzésre lett volna szükség.Ők is voltak fiatalok, és talán mint nekem, nekik is szerencséjük volt, és elkerültek ilyen tragédiákat, csak azt már elfelejtették.
  Remélem a szülők egyszer majd föl tudják dolgozni ezt a tragédiát.”
 • 392. Mese 2008. november 11. 19:15
  „az övet mindig be kell kötni!
  Őszinte részvétem a családnak!”
 • 391. döbbent 2008. november 10. 17:24
  „mikor és hol lesz a temetés? Lehet már tudni?”
 • 390. embörke 2008. november 09. 21:47
  „hát jah igazad van petra R.I.P. Csabika :´(”
 • 389. petrush .. 2008. november 09. 14:56
  „nagyon szépen megkérek mkit hagyjuk már szegény Csabit nyugton ..nem érdemli ezt meg h kibeszéljük ..senkinek semmi joga nincs ahoz sztem h itt szidja összevissza hiszen szegény már nem tud velünk foglalkozni ..talán odaföntről figyel minket de nem hinném h ő és bárki más is szivesen látná h róla vitatkozunk folyamatba ..jó hibázott de ugyan már mutassatok csak 1olyan embert aki élete végéig tökéletes ..csak 1et kérek ..nem hinném h akárki is tud olyat mutatni szal innentől kezdve meg sztem hagyjuk Csabit békébe nyugodni ..:´(
  R.I.P. *Cs i b e Cs a b i*<3:( HIÁNYZOL:´(<3”
 • 388. Hans 2008. november 09. 02:56
  „Ahogy tudom erre felé az a menő ha minél jobban nyomjuk a gázt.
  Mindig hallom a dicsekedéseket, hogy mennyivel mentek, meg micsoda trükköket hajtotak végre a saját koocsijukkal, meg hogy a bíztonsági őv nem trendi viselet.
  Attól sajnálom a Csabit, mert ilyen csúnya balesetet nem érdemel meg senki.”
 • 387. Egy Közeli Barát 2008. november 08. 18:37
  „eggyetértek veled ...vki..igazad van
  és ismerlek is...”
 • 386. boya 2008. november 08. 18:24
  „Ismeretlenül is nagyon sajnálom! Átérzem a szülők fájdalmát!Én is benne voltam! Csaba nyugodj békében.”
 • 385. egy barát http://www.gyertyagyujtas.hu/index.php/3464.kivalasztott 2008. november 08. 17:39
  „Ha valaki akar még gyújtani gyergyát az még meg tehetti azon az oldalon ami a nevem mellet van.Gyújtsatok minnél többen Csabi emlékére!!!
  Nyugodjon békében :(”
 • 384. ancsa76 2008. november 08. 17:38
  „Sziasztok, egy barát vagyok Szegedről. Azt szeretném megkérdezni, hogy a temetésről valaki tud már valamit?
  Csabi nyugodj békében. Nagyon hiányzol, azt várjuk hogy megcsörrenjen a telefon és a Te hangodat halljuk:(( ... ez az ami lehetetlen.”
 • 383. ...vki 2008. november 08. 16:36
  „vérlázító...:persze így van,jó h nem mondod már azt h jól jött neki h meghhalt az egyetlen fia,így legalább benne lehetett az újságba...ezt te sem gondolhatod komolyan:S
  te télleg nem látod az apuka arcán azt a mérhetetlen fájdalmat,te nem fogod föl h a szülök Csabiért éltek?eddig az volt az életcéljuk h Csabikát minél jobb körülmények között felneveljék,ezért dolgoztak napmintnap rengeteget...a sok érzéketlen ember miatt mostanra az lett az életcél h saját de legföképp Csabi becsületét védjék...
  Csabika a családos,hozzátartozók,barátok,zsombó háromnegyede mind veled van,mert mi tudjuk h te milyen ember voltál és mii érezzük most igazán ezt a veszteséget,h már nem vagy velünk!!!hiányzol!!!nyugodj békében!!!egyetlen és potolhattalan Csirkésünk szetünk!!!:(”
 • 382. ONiki 2008. november 08. 11:55
  „szeretünk nagyon és nem felejtünk el!!!!!!!!!
  Hiányozni fogsz:(”
 • 381. vérlázító... 2008. november 08. 07:38
  „Fotogaléria: 1. kép.
  Sajnálom, nekem akkor is ez a véleményem. Mindenkinek megvan a saját véleménye. Éppen ezért fórumozunk. Te is, én is.
  Részvétem mégegyszer.”
 • 380. Bence,Benguin,Dávid,sziszka 2008. november 07. 22:45
  „nyugógy békében csabi öszinte részvétünk a családnak és mindenkinek Bern Bence Balogh Benyámin Bozsák Dávid Sziládi Krisztián hiányozn fogsz Csabi :( :(”
399 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi betegcsere: felmentették a szakápolót

Szeged - Részben megváltoztatta a Legfelsőbb Bíróság csütörtökön a Csongrád Megyei Bíróság a szegedi… Tovább olvasom