Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Edinának a Luca-pogácsához hiányozni fog az egyforintos

Szeged - Egy- és kétforintosokat gyűjt szerkesztőségünk és a Cora a szegedi Varga Ádám őssejtkezelésére. A 11 éves kisfiút Kínában gyógyítanák, a kezelés hatmillió forintba kerül.
A március 1-jéig tartó akció ideje alatt ismert Csongrád megyeieket kérdezünk arról, hogy mit csinálnak az apróval. Az első hét végére összesen 490 ezer forint gyűlt össze Ádámnak.

– A Cora a családok áruháza: kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy mindenki örömét lelje a vásárlásban. Kényelmes, tiszta környezetet, különböző szolgáltatásokat – gyermekmegőrzőt, pelenkázót, mini bevásárlókocsit – biztosítunk ennek érdekében. Hallottunk Ádám betegségéről és arról, hogy mekkora anyagi megterhelést jelent a családnak a műtét. A Cora fontosnak tartotta, hogy csatlakozzon az aprógyűjtő akcióhoz – mondja Bozsó Edina, az áruház marketingese. Varga Ádámnak, a születésekor oxigénhiányos állapotba került és agykárosodást szenvedett kisfiúnak kollégáival már jó fél éve gyűjti a műanyag kupakokat.

Apró kilószámra Fotó: Miskolczi Róbert

Most pedig az egy- és kétforintosokkal tesznek hasonlóképpen, hiszen Ádám őssejtkezeléséhez hatmillió forintra van szükség. Edina egyébként már általános iskolásként is komoly kollekciót halmozott fel ezekből az érmékből, nem véletlenül.

Gyűlik a pénz

Szegedi szerkesztőségünkben és Kölcsey utcai ügyfélszolgálatunkon, valamint vidéki szerkesztőségeinkben is gyűjtjük az érméket Ádámnak hétköznap és nyitvatartási időben. A Cora pénztárainál elhelyezett perselyekben azonban hét végén is szépen gyűltek az érmék: összesen … forint gyűlt össze Ádámnak.  
– A nagyáruház élelmiszerboltjában három kifli és fél liter kakaó éppen 10 forintba került, hiszen 1 forint 10 fillér volt egy kifli és 6 forint 70 a kakaó. Erre nagyon emlékszem – mondja.
Ma már nem ragaszkodik különösebben ezekhez a címletekhez, hiszen „a pénz egy eszköz". – Persze engem is, hasonlóan a többi vásárlóhoz, gyakran „megmentett" a pénztárcában megbújó egy- vagy kétforintos, és nem kellett mondjuk egy tízezrest felváltanom pár forint miatt – fogalmaz.

Tapasztalatai szerint eddig sem volt jellemző, hogy a vásárlók a pénztárosnál hagyták volna az aprót. A gyűjtőakció kezdete óta pedig még egyértelműbb az érmék sorsa: inkább bedobják őket a kihelyezett perselybe, hogy segítsék Ádámot és családját.

Erre még van öt napjuk a vásárlóknak: akciónk március 1-jéig tart. Bozsó Edina egyetlen dolog miatt sajnálja az apró bevonását: „Luca-pogácsa sütésekor kimondottan hiányozni fog az egyforintos". – Én is, mint általában a turisták, dobtam pénzt a híres szökőkutakba és ehhez hasonló helyekre. Szerintem ezek az aprók is a lyukas kétfilléres sorsára jutnak: szerencsepénzként funkcionálnak majd – vélekedik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kereskedő, kőműves és pék a 2007-es díjazott

Szeged - Az év vállalkozója díjat elmúlt, 2007-es teljesítményük után hárman kapták meg Csongrád… Tovább olvasom