Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Egészségház, kondipark, kerékpárút is épül Dorozsmán

Egészségház, kondipark, kerékpárút is épül DorozsmánAz új egészségház alapkövébe bekerült a város címere, a tervrajz, a Délmagyarország egy lapszáma, a Dorozsmai Napló két példánya és egy ötforintos. Fotó: Karnok CsabaA cikkhez tartozó galéria megnyitása
(Új ablakban)
Négy védőnő, négy házi-, két gyermek- és két fogorvos dolgozik majd az intézetben. Letették az alapkövet - de fejlesztenek a városrészben mást is.
Letette a régi kispiac helyén az új dorozsmai rendelőintézet alapkövét hétfőn Botka László polgármester, Lauer István (MSZP) és Mihálffy Béla (Fidesz–L. É. T.) helyi önkormányzati képviselő segítségével.

A pályázaton nyertes kivitelező 330 napos határidőt vállalt a létesítmény felépítésére, amely összesen 273 millió forintba kerül. A pénz nagy része uniós támogatás, 60 millió forint önrészt vállal belőle a város. A rendelőintézetben négy háziorvos, két gyermekorvos, két fogorvos és négy védőnő dolgozik majd a 20 ezer lakosú városrész ellátásáért.
Lerakták az új dorozsmai egészségház alapkövét - GALÉRIA. Fotó: Karnok Csaba

Dorozsma más fejlesztésekkel is gyarapodik. Az új egészségház környékét önkormányzati forrásból alakítják át közösségi parkká. Jövőre csapadékvíz-elvezetési program kezdődik, szintén 2018-ban 3,7 kilométer hosszú kerékpárút épül Sziksóstó és a Kulipintyó csárda között 420 millió forintból. Korszerűsítik a Jerney utcai iskola és óvoda fűtésrendszerét. Közkívánatra – és mert 400 ezer forintot össze is gyűjtöttek már a helybeliek a célra – köztéri kondiparkot is létesítenek a Jerney-óvoda mögötti Dianovszky téren, illetve Sziksóson.

Az új egészségház alapkövébe bekerült a város címere, a tervrajz, a Délmagyarország egy lapszáma, a Dorozsmai Napló két példánya és egy ötforintos.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy kis hajfestékkel vittünk színt Patrícia hétköznapjaiba

Egy kis hajfestékkel vittünk színt Patrícia hétköznapjaiba
Ombre, tigrisszem, melír és teljes festés - örök női dilemmát rejtenek a szitokszavaknak látszó technikák. A hajfestéshez kértünk stílustippeket a 16 éves Flieber Patríciának. Tovább olvasom