Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Egészségközpontot avattak Mórahalmon

Átadták szombaton Mórahalmon a Szent Margit Egészségközpontot. A több mint ezer négyzetméter alapterületű egészségházban három háziorvosi, két fogorvosi, egy gyermekorvosi, két szakorvosi rendelőt és egy természetgyógyászati szakrendelőt alakítottak ki.
Fotó: Schmidt Andrea
Több mint ezer négyzetméternyi alapterületű, nemcsak a várost, hanem az egész térséget is ellátó egészségházat avattak szombaton Mórahalmon. A Szent Margit nevét viselő egészségközpontban kialakítottak három háziorvosi, két fogorvosi, egy gyermekorvosi rendelőt, egy természetgyógyászati szakrendelőt, két szakorvosi rendelőt – melyben reumatológia, nőgyógyászat, ortopédia kap helyet –, valamint ellátó-, foglalkoztatóhelyiségeket védőnők számára. A központ – az építkezés és az eszközök beszerzése – 150 millió forintba került. A regionális fejlesztési tanács 135 millió forintos támogatását az önkormányzat 15 millió forint önerővel egészítette ki.

– A folyosók és a várók tágasak, világosak, élettel teli hangulatot árasztanak – érzékeltette Nógrádi Zoltán polgármester a beruházás egyik fontos kritériumát: a gyógyításhoz méltó körülmények kellenek.
Az ünnepélyes átadón részt vett Mikola István, a Magyar Egészségügyi Társaság elnöke, aki országos szinten is figyelmet érdemlőnek nevezte a kistérség egészségügyben elért eredményeit.

Az Egészségügyi Minisztérium képviseletében Huszár András főosztályvezető egy defibrillátort ajándékozott a Szent Margit Egészségközpontnak.

Nógrádi Zoltán polgármester hangsúlyozta: Mórahalmon sikerült egységbe szervezni a sürgősségi betegellátást, a szakellátást és az alapellátást. Ezért a sürgősségi betegellátásra szoruló teljes kórképéhez az orvos könnyen hozzá tud férni rendelési időn túl is. Ez a rendszer nagymértékben segíti a kistérség lakóinak biztonságos egészségügyi ellátását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zoltán Szegeden lett szerelmes

A Luxemburg grófjában hol táncos komikusként, hol pedig bonvivánként láthatja a szegedi közönség… Tovább olvasom