Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Egészségügyi kiállítás Szegeden

Ingyenes lesz a belépés – és véradással még fürdőbelépőt is lehet kapni – azon a szegedi szakkiállításon és konferencián, amely a határ menti vidék egészségügyéről szól.
Ingyenes lesz a belépés – és véradással még fürdőbelépőt is lehet kapni – azon a szegedi szakkiállításon és konferencián, amely a határ menti vidék egészségügyéről szól. A Hangár Expó területén csütörtökön, pénteken és szombaton tíztől délután ötig nyitva tartó rendezvényen több gyógyfürdő és egészségügyi szolgáltató mellett boros stand is lesz: mintegy ötven magyarországi, vajdasági és romániai kiállító érkezik.

Csókási Eszter, a konferenciát rendező DKMT Kht. ügyvezető igazgatója elmondta, Nyugat-Európában nem ritka a határon átnyúló egészségügyi szolgáltatás: a holland–német határon például az orvosi ügyeletet, mentőt is hívják a határon túlról. A DKMT létrehoz egy munkacsoportot, amely e témával, az „eurorégiós tb-kártya" bevezetésének lehetőségével foglalkozik.

E téren az esztergomi kórháznak is vannak tapasztalatai, és egy nyertes uniós pályázat révén várhatóan a makóinak is lesznek. Baráth Lajos makói kórházigazgató, a csütörtökön fél tizenegykor kezdődő szakmai konferencia egyik szervezője elmondta, arról is szó lesz, miért kényes téma az egészségügy. Huszonkilenc előadás hangzik el, eddig 210-en jelezték részvételi szándékukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lebontották a Bunkóczi-pavilont a Mars téren

Kényszerbontással tegnap megkezdődött a szegedi Mars téri bódéváros felszámolása. A többi, mintegy… Tovább olvasom