Délmagyar logó

2018. 12. 09. vasárnap - Natália 1°C | 11°C Még több cikk.

Egészségügyi pályázatok: ma 10 órakor jár le a határidő

Ma 10 órakor kibontják a kórház és a rendelőintézet feladatainak ellátására beérkezett pályázatokat a városházán, majd az érvényes tendert benyújtókkal elkezdődnek a tárgyalások. A szegedi közgyűlés július elején eredményt szeretne hirdetni, a nyertes október 1-jétől venné át a feladatokat.
Ma 10 órakor kibontják a kórház és a rendelőintézet feladatainak ellátására beérkezett pályázatokat a városházán, majd az érvényes tendert benyújtókkal elkezdődnek a tárgyalások. A szegedi közgyűlés július elején eredményt szeretne hirdetni, a nyertes október 1-jétől venné át a feladatokat. Az egyetem – mint arról tegnap beszámoltunk – benyújtja pályázatát, tárgyalni fog, de a szerződéskötésről a végső döntést a szenátus mondja ki.

A szegedi kórház és rendelőintézet feladatainak ellátásárra kiírt pályázat határideje ma délelőtt 10 óra. Ez azt jelenti – mondta el Mózes Ervin jegyző –, hogy a pályázatoknak 10 óráig be is kell érkezniük a polgármesteri hivatalba. Ekkor a közgyűlés által korábban megválasztott öttagú előkészítő bizottság kibontja a borítékokat, és megnézi, a pályázatok formai szempontból megfelelnek-e a kritériumoknak.
Azokkal a pályázókkal, amelyek érvényes anyagot nyújtottak be, a bizottság elkezdi a tárgyalásokat – mindegyikkel külön-külön. A pályázati kiíráshoz mellékelt szerződéstervezet bizonyos pontjairól ugyanis ebben a tárgyalásos szakaszban kell megállapodniuk a feleknek, míg egyes pontok eleve „sérthetetlenek" voltak. A tárgyalásokra nincs sok idő, a közgyűlés július elején meghozza döntését arról, kivel kíván szerződni. Azért nem várhat tovább, mert a pályázati kiírás szerint a pályázónak 90 napig van ajánlati kötöttsége, az pedig október 1-jével lejár. Ez alatt a három hónap alatt a kórházban és a rendelőintézetben el kell készíteni a leltárt, ami hatalmas munka.

A bizottság tagjai

Ma 10-kor az önkormányzat öttagú bizottság bontja ki a pályázatokat, ennek tagjai: Ványai Éva elnök (az egészségügyi bizottságnak is elnöke), Szentgyörgyi Pál gazdasági és Solymos László várospolitikai alpolgármester, Virág András, a pénzügyi bizottság elnöke, valamint Péter Szilveszter, a Fidesz-frakció delegáltja, az egészségügyi bizottság tagja.

Lapunk úgy tudja, hogy két pályázat érkezik ma reggel a polgármesteri hivatalba: az egyik az egyetemé, a másik egy egészségügyi magáncégé.
A pályázat benyújtásáról kedden döntött a Szegedi Tudományegyetem szenátusa. A további tennivalókról Keczer Gabriella sajtószóvivő foglalta össze az egyetem álláspontját.

„A szenátus a keddi döntésével arra adott felhatalmazást az egyetem rektorának, hogy egy tárgyaló delegáción keresztül kezdje meg a tárgyalásokat a pályázatot kiíró önkormányzattal a szóban forgó feladat és vagyon átvételeinek részleteiről és feltételeiről abban az esetben, ha Szeged önkormányzata tárgyalásra alkalmasnak ítéli az egyetem pályázatát. A tárgyalások során kerülhetnek tisztázásra azok a pénzügyi, műszaki, szakmai kérdések is, amelyekre a pályázat kiírása és a beadási határidő között eltelt rövid idő alatt az egyetem szakemberei és külső szakértői nem kaphattak kielégítő választ, és amelyek ismerete nélkül az SZTE vezető testülete nem hozhat felelős döntést a feladatellátás és a vagyonkezelés átvállalásáról.

A Szegedi Tudományegyetem mint oktatási, kutatási, művészeti és egészségügyi feladatokat ellátó intézmény csak olyan feltételekkel vállalhatja a városi egészségügyi ellátó rendszer működtetését, hogy egyfelől ne veszélyeztesse az egyetem pénzügyi egyensúlyát, egyéb tevékenységeit, másfelől hosszú távon is biztosítani tudja az integrált betegellátás magas színvonalát. Abban az esetben, ha a Szegedi Tudományegyetem képviselői és a szegedi önkormányzat megállapodik a feladatellátás és a vagyonkezelés átadásának-átvételének feltételeiről, a szerződés megkötésével kapcsolatos végső döntést az SZTE szenátusa mondhatja ki.

Amennyiben az egyetem vezető testülete a szerződés megkötése mellett dönt, azt követően kerülhet sor a klinikai és a városi egészségügyi ellátó rendszer integrációjának megkezdésére, ha ennek törvényi feltételei megteremtődnek."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden még papírból dolgoznak a képviselők

Szegeden még papírból dolgoznak a képviselők, de már folynak az előkészületek a közgyűlési munka… Tovább olvasom