Délmagyar logó

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 21°C | 33°C Még több cikk.

Égő házból mentettek rendőrök a katasztrófavédelem és a polgárőrség munkatársai Szegeden

A rendőrök a katasztrófavédelem és a polgárőrség munkatársaival közösen életet és értéket mentettek egy égő házból Szegeden.
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányító Központjába 2019. január 3-án 23 óra 35 perckor érkezett bejelentés arról, hogy a Fogarasi utcában egy lakóház melléképületének tetőszerkezete lángol.

A helyszínre elsőként kiérkező körzeti megbízottak látva a tüzet, azonnal a házhoz siettek és megpróbálták kideríteni, tartózkodik-e otthon valaki. A zárt nyílászárók miatt az ingatlanba bejutni nem tudtak, de a rendőri felszólításra egy idős nő jött ki, aki nem is tudta, hogy ekkora baj van. Az asszonyt és kutyáját haladéktalanul biztonságba helyezték, majd elzárták az ingatlan homlokzatán a gázcsapokat. Ekkor érkezett a helyszínre egy polgárőrrel a második járőrpár. Segítségükkel a lángoló melléképület mellől két- két darab 40 literes acetilén és oxigén palackot vittek biztonságos helyre és mielőtt a tűz átterjedhetett volna egy gépjárművet is kitoltak az utcára.

Az időközben kiérkezett tűzoltó egységek megkezdték az oltást. Annak biztosítására a rendőrök lezárták az érintett útszakaszt, és a szintén kiérkező mentősöknek átadták az ott lakó idős nőt, akit kórházba szállítottak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Időt, türelmet és nyugalmat kíván a zákányszéki polgármester

Korszerűsítették Zákányszék önkormányzati épületeinek energetikai ellátását, és folytatódott a… Tovább olvasom