Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Egy- és kétforintosokból segítünk Varga Ádámnak

Szeged - Hárommillió-hétszázezer forint gyűlt össze eddig Varga Ádám kínai kezelésére, az őssejtbeültetéshez azonban hatmillió forint szükséges. A szegedi kisfiúnak lapunk és a Cora közösen segít – tíz napig egy- és kétforintosokat gyűjtünk a Corában, szerkesztőségünkben és ügyfélszolgálatunkon.
Szellemileg jobban van, fizikailag azonban romlik Varga Ádám állapota, mozogni egyre nehezebben tud. A tizenegy éves szegedi kisfiúról lapunkban többször írtunk: születésekor oxigénhiányos állapotba került és agykárosodást szenvedett. A szülők az őssejtbeültetéstől remélnek javulást, ám ezt a kezelést Ádám csak Kínában kaphatja meg. A család egy éve gyűjt a hatmilliós költségekre, eddig hárommillió-hétszázezer forint jött össze.

Ehhez nemcsak kilincselni kellett, Vargáék „kupakolnak" is, azaz műanyag kupakokat gyűjtenek, egy tonnáért 50 ezer forintot kapnak.

Varga Ádám és édesanyja bízik a segítségben.
Fotó: Segesvári Csaba

Szerkesztőségünk is segíteni szeretne: a következő tíz napon gyűjtjük az egy- és kétforintosokat Ádámnak. Kezdeményezésünkhöz azonnal csatlakozott a Cora Áruház, így mától a hipermarket pénztárainál, valamint szerkesztőségünkben, a Szabadkai út 20. alatt, illetve Kölcsey utcai ügyfélszolgálatunkon várjuk a pénztárcák alján, kabátzsebekben megbújó, régi táskákban kiszóródott érméket. Abban bízunk, hogy szerkesztőségünk és kiadónk munkatársai mellett sokan mások behozzák az aprót és sok kicsivel sokra megyünk március 1-jéig, azaz addig a napig, amíg a Magyar Nemzeti Bank bevonja ezeket a pénzérméket.

– Nincs határidő a pénz összegyűjtésére, de minél hamarabb elkezdődik a kezelés, annál jobbak az esélyek – mondta Márkus Tímea, Ádám édesanyja. Amikor meglátogattuk őket, Ádám mindenáron DVD-zni akart, kisöccse, Ákos inkább labirintust épített a filmek dobozából. Nem sokáig lesznek ketten, február 29-én születik Vargáék harmadik gyermeke. Ő is kisfiú lesz, Áron vagy Árpád. A pici születésétől függetlenül Tímea úgy tervezi, ő lesz az, aki Kínába kíséri Ádámot.

– Minden segítségnek örülünk, annál is inkább, mert lassan kifogyunk az ötletekből, nem tudjuk, még kihez fordulhatnánk – fogalmazott az édesanya. A családnak egyébként sok szegedi intézmény, cég, magánszemély, és egy debreceni bank is segít.

Az aprókkal Ádám kezelésének költségéhez járulunk hozzá.
Fotó: Segesvári Csaba

Amíg Tímeával beszélgettünk, Ádám filmezni invitált, majd megkérdezte kérünk-e kávét, végül kerekes székében az ajtóig kísért. A kisfiú hamarosan járógépet kap, ezzel újra kell tanulnia járni.

Intim szféra

Az édesanya azt mondta: ahhoz, hogy a szükséges pénz összejöjjön, ki kell adni a családot. Számos rossz, és sok jó élmény érte Vargáékat, amióta segítséget kértek. Mindenképpen pozitívum azonban, hogy Ádámot végre az idegenek is emberként kezelik. Korábban előfordult, hogy az utcán, a játszótéren Tímeához szóltak, ha Ádámmal akartak közölni valamit. Most már egyre többen vannak azok, akik egyenesen a szép szemű kisfiúhoz intézik szavaikat.

Olvasóink írták

 • 7. Nash 2008. február 19. 19:15
  „És ilyen esetben a fő-fő Góré miért nem vágja ki a mellényzsebéből a hiányzó összeget?! Esetleg azért mert neki nagyon könnyű lenne? A miniszteri fizetését milyen jótékonysági intézményre költi???”
 • 6. Dobó Attila 2008. február 19. 17:48
  „Személyessen ismerem Ádikát.Egy rendkívül kedves kisfiú.Messziről meglátva kiabál örül nekem.NAgyon tiszta kislelkű emberke.Megkérek mindenkit Én is ,hogy ha tud segítsen.A tvben naon sk hasonló esetet láttunk már ,de mikor az ő szülei kersték meg a nagy tv társaságokat azt a választ kapták ,hogy nincs hírértéke :((hozzá teszem ,mit tdják azóta már elég sok hasonló esetet bemutattak )Ádika szülei becsületes dolgos emberek.Kérek mindenkit aki tud segítsen.Még ha cak mindneki 40 -50 ft nyi 1-2 ft-ost beküld már az is sokat jelelnt.Köazi előre i a segítségeteket!”
 • 5. Logaritmus 2008. február 19. 12:17
  „Nem fizetett és nem bérenc - a többi helytálló. Jó egészséget a srácnak és sok sikert! :)”
 • 4. varosi 2008. február 19. 11:28
  „Persze mi is lett volna a fizetett bérenc logaritmusnak nem az jut eszébe erről ami eszébe jutott.

  Azért az elgondolkodtató, hogy ilyen háttérrel miért válaltak újabb gyereket. Ez is a felelős anyasághoz tartozna, még akkor is, ha nem népszerű.”
 • 3. Logaritmus 2008. február 19. 09:32
  „OFF/ olvasta: hülyeséget miért beszélsz? /ON

  Íme a példa arra hogy az állami egészségügyben is van olyan, hogy a TB biztosító megtagadja a kezelést. Ha ezt az állami helyett a magáncég teszi úgy lejáratódik hogy az évente lehetséges váltáskor senki nem csatlakozik oda.”
 • 2. olvasta 2008. február 19. 08:32
  „Látom, megvan mindenkinek a problémája. Valaki mozgássérült és járni szeretne, valaki meg nem olvassa az Ábetűt a mobilján...”
 • 1. El Nyomottka 2008. február 19. 07:21
  „Technikai üzenet a gépháznak
  Az RSS-ben eltűnnek a nagy Á betűk (reader: Opera Mini)!
  Eddig azt hittem egyedi hiba, de a "Varga dám" most megerősítette, hogy nem...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi gyerekek síbalesete Ausztriában

Szeged - Súlyos sérülésekkel, mentőhelikopterrel szállítottak kórházba két magyar gyereket hétfőn… Tovább olvasom