Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 13°C Még több cikk.

Egy csongrádi szállóban fogták el Farkas Rolandot

Elfogása óta még csak egyszer hallgatták ki a Kószó Katalin megölésével gyanúsított Farkas Rolandot, a férfi nem tett részletes beismerő vallomást. A szombat éjszakai akcióban egy Körös-toroki szállóban fogták el a rejtőzködő börtönőrt.
– Egyszerre érzek végtelen fájdalmat és rettenetes dühöt. Hol az egyik, hol a másik kerekedik felül bennem – mondta a 23 éves szegedi Kószó Katalin meggyilkolásával gyanúsított Farkas Roland édesanyja, miután tegnap reggel megtudta, hogy börtönőr fiát az éjszaka elfogták. Az asszony szombat délután még arról beszélt, hogy legidősebb gyermeke, Roland valószínűleg végzett magával.

Kószó Katalin szülei azzal hárították el érdeklődésünket, hogy egyelőre nem akarnak beszélni a történtekről.

Farkas Rolandot különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítja a rendőrség. A 27 éves szegedi börtönőr az eddigi adatok szerint hétfőről keddre virradó éjjel előbb egy éles, hegyes késsel elvágta a szegedi Vág utcában lakó barátnőjének a torkát, majd tizenöt szúrt sebet ejtett rajta. A férfi ezután elmenekült a helyszínről. Az autót, mint azt megírtuk, a lapunkban közölt fotó alapján egy olvasónk csütörtök este Csongrádon felismerte, és értesítette a rendőrséget. Az Opel Calibrában megtalálták a gyilkosságnál használt kést. A penge véres volt.Később kiderült, Farkas Roland még szerdán kivett egy szobát a Körös-toroki ifjúsági szállóban.

– Nem tűnt izgatottnak vagy feszültnek, amikor megérkezett és szobát bérelt – mondta a szálló névtelenséget kérő tulajdonosa. – Csak az volt szembetűnő, hogy nem hozott magával semmilyen csomagot. Viselkedésére olyannyira nem volt panasz, hogy nekem pont ez tűnt föl. Négy napig ki sem mozdult az utcára néző szobájából, amiben pedig televízió és rádió sincs. Talán egyszer, egy éjszaka jött ki, akkor is csak a nyitott emeleti folyosón járkált fel-alá.

A tulajdonosban gyanút keltett a visszahúzódó vendég viselkedése. Eszébe jutott, hogy korábban olvasta, gyilkosság miatt köröznek egy szegedi férfit. Szombaton megvásárolta lapunkat, és a körözési fotót meglátva már biztosra vette, hogy a keresett F. Roland bérelt nála szobát. Nyomban telefonált a Csongrádi Rendőrkapitányságra, és elmondta, tudja, hogy hol van a kedd óta bujkáló férfi.

A rendőrök késő estére időzítették az akciót. – Előtte biztonsági okokból kiürítettük az épületet – mondta Szekeres Tibor, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője, megbízott bűnügyi igazgató. – Megkértük a vendégeket, hagyják el a szobájukat. Mindezt úgy kellett végrehajtanunk, hogy a gyanúsított ne fogjon gyanút. Sikerült.

Az alezredes elárulta, a rajtaütésben 25 rendőr, nyomozók, kommandósok és a csongrádi kapitányság munkatársai vettek részt. Tíz óra után már csak egyetlen vendég, Farkas Roland volt az üdülőben. A szállót már jóval korábban körülvették. A rendőrök egy része a Tisza felől, létrán jutott föl az emeleti folyosóra, a többiek a főlépcső felől közelítették meg a szobát. A kommandósok 22 óra 39 perckor betörték az ajtót, és berontottak a szobába.

– Az akció megkezdéskor hang- és fénygránátot robbantottunk. Ellenszegülés nem volt, de a gyanúsítottnak erre nem is lett volna ideje, megleptük, és villámgyorsan megbilincseltük – árult el további részleteket Szekeres Tibor.

Mukit is ő védte

A férfi védelmére Tenke Anna szegedi ügyvédet rendelték ki, kezdetben ő védte Pénzes Henrietta gyilkosát, Mukit is. Az ügyvédnő Farkas Roland vallomásából nem árult el részleteket, gyakorlatilag megismételte, amit Szekeres Tibortól megtudtunk: – Szombat éjszaka megtörtént az első és eddig egyetlen kihallgatás, ügyfelem vallomást tett. Tenke Anna Farkas Roland édesanyjának azt elmondta, eddig nem merült fel olyan körülmény, amely felvethetné, hogy a férfi készült a gyilkosságra. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a megyei főügyészségen javaslatot tett F. Roland letartóztatására.
A rendőrtiszt azt is elmondta, hogy a helyszínen talált nyomok arra utaltak, hogy Farkas Roland vásárolt magának enni- és innivalót. A férfinál egyébként nem találtak sok pénzt, a bankkártyáját nem merte használni, segítséget senkitől sem kért.

A rendőrség a szobát lepecsételte, a tulajdonos pedig nem engedte meg, hogy megnézzük, hol bujkált napokig Farkas Roland.

A családtagok, barátok, ismerősök arra továbbra sem tudnak magyarázatot adni, hogy Farkas Roland miért ölte meg Kószó Katalint, „akit a világon a legjobban szeretett". A férfi erről rendőrségi kihallgatásán sem beszélt. Egyelőre csak annyit ismert el, hogy „köze van" a lány halálához, de hogy mi vezetett a szörnyű tett elkövetéséhez, és hogyan történt maga a bűncselekmény, arra nem emlékezett, így az továbbra is rejtély.

A bűnügyi igazgató elmondta, az okokról két ember beszélhetne hitelesen, de az egyik sajnos már nem él. A nyomozást egyébként nem hátráltatja, ha F. Roland nem tesz részletes beismerő vallomást, mivel bűnösségét közvetlen bizonyítékok támasztják alá.
Szekeres Tibor arra a kérdésünkre, hogy az elfogott gyanúsított készült-e az öngyilkosságra, azt válaszolta: kihallgatásán megemlítette, hogy ez megfordult a fejében.

Farkas Roland elfogásakor nem volt sokkos állapotban, de a rendőrség mégis kezdeményezi a férfi elmeszakértői vizsgálatát, aminek a gyilkosság brutalitása a magyarázata.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óhajok és csillaghullás

Ha garancia lenne arra, hogy a hullócsillag láttán elmormolt kívánság valóra válik, akkor az e hét… Tovább olvasom