Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Egy év börtön vesztegetésért

A szegedi Kiss Tibor egy év börtönt kapott vesztegetésért. A kárszakértőként dolgozó férfi két évvel ezelőtt 880 ezer forintért „intézte" ügyfele kárigényét.
Enyhének ítélte, ezért megváltoztatta a Csongrád Megyei Bíróság döntését a Szegedi Ítélőtábla dr. Hegedűs István vezette tanácsa tegnap: míg a megyei bíróság egy év, három évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a szegedi Kiss Tibort vesztegetésért, a táblabíróságtól egy év, börtönben letöltendő szabadságvesztést kapott. A táblabíróság 880 ezer forint vagyonelkobzást is elrendelt.

Az egyik biztosítótársaságnál felülvizsgáló vagyonszakértői munkakörben Szegeden dolgozó, építőmérnök szakképzettségű Kiss Tibor tevékenységi területe a három dél-alföldi megyére terjedt ki. Egy helvéciai házban 2004 februárjában nagy kárt okozó tűz ütött ki. A károsultnak Kiss Tibor azt mondta, nem biztos, hogy a biztosító megtéríti a kárát, de 10 százalék fejében ő „intézne" 8,8 millió forintos kárösszeget. Megállapodtak abban, hogy a 880 ezer forintot egy szegedi bevásárlóközpont parkolójában átveszi. A károsult azonban tanúkat vitt magával, egyikük videofelvételeket is készített. Később a károsult visszakövetelte a pénzt, de nem kapta, ezután a biztosítótársaság vezérigazgatójához fordult. A cég belső vizsgálata során nem látták bizonyítottnak állítását, ezért a károsult a rendőrségen tett feljelentést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egykori szegedi forradalmárokat kaptak lencsevégre

Ötvenhatos szegedi forradalmárokat fényképeztek tegnap a megyeházán. A képekből októberben nyílik… Tovább olvasom