Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Egy hajóban a jelöltek

Uszoda, szegediség, megújulás – néhány téma, ami a médiahajón felmerült. A Fidesz–KDNP–MDF–Együtt Szegedért rendezvényén bemutatkoztak a jelöltek, és volt piros-fehér-zöld kenyér is.
Kalmár Ferenc, Oláh János, Ványai Éva és Bakai Csaba voltak a házigazdák a hajón. Fotó: Segesvári Csaba
Piros-fehér-zöld vajkrém a jókora, kerek szelet kenyereken, narancssárga-fehér-zöld (répa, sajt, uborka) falatkák, színben tartott szalvéta, szalonna, zsíros kenyér lilahagymával, üdítő, pálinka. Mindez a médiahajón – valójában a Szeged nevűn –, amely szombaton egy órán keresztül a Fidesz–KDNP–MDF–Együtt Szegedért Egyesület politikusait, aktivistáit, és az érdeklődő újságírókat utaztatta. A résztvevőket előbb Oláh János polgármesterjelölt, majd Ványai Éva (MDF) Kalmár Ferenc (KDNP) és Bakai Csaba (Együtt Szegedért) köszöntötte. Oláh közölte: a fenti szervezeteken kívül az önkormányzati választáson a csalódott baloldali szavazók és a MIÉP-szimpatizánsok szavazatára is számítanak.

– Utunk során átmegyünk a harmadik Tisza-híd alatt. Ha nem látják, ne minket hibáztassanak – humorizált a polgármesterjelölt, majd a 25 egyéni jelölt mutatkozott be. Elsőként a Szőregi Csodaszarvas Polgári Kör vezetője, Dobák Lászlóné. Elmondta: a kört sokszor a szélsőjobbos jelzővel illetik, ami nem igaz, hiszen „tavaly például Trianon emlékévet rendeztek." Szebenyi Mihály, aki a 13-as körzetben indul, azt mondta: a 13-as a magyar hitvilágban a megújulás száma, és a területre ez rá is fér. Több jelölt hangsúlyozta szegediségét, és elhangzott az is: a város vezetői közül sokan nem itt születtek. Balogi Dániel programját a pólóján hordta, mely így hangzik: „a széthúzás kárt okoz, összetartással boldogulunk." Szilágyi Árpád a programismertetőn kívül verset is mondott.

– „Dalí Pászti Ágnes" játszóterek özönét építette fel, pedig a környéken kevés a gyerek – fogalmazott Pászti Ágnes kihívója, Bagaméry László. Ő azt szeretné elérni, hogy a Hafner-fatelep helyén uszoda épüljön. A normális fedett uszodát Szegednek – követelés Haág Zalántól is elhangzott.

A partról lányok integettek, néhány képviselő visszaintett. A hangszóróból Dire Straits szólt, a kötetlen beszélgetésre még volt néhány perc, majd kikötöttünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életmentés nyolc perc alatt

Bár az egyetemisták már visszajöttek Szegedre, egyelőre kevesen jelentkeznek a véradó állomáson.… Tovább olvasom