Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Egy helyre futnak majd be a felvételek - 80 új térfigyelő kamerát telepítenek Szegeden, mutatjuk, hová

A meglévők mellé további 80 térfigyelő kamera felszerelését tervezi a szegedi önkormányzat a rendőrséggel együttműködve. A cél a város közbiztonságának erősítése.
Évek óta együttműködik a rendőrség és a szegedi önkormányzat Szeged közbiztonságának folyamatos erősítése érdekében. Botka László polgármester és Piros Attila megyei rendőrfőkapitány csütörtöki közös sajtótájékoztatójukon elmondták, idén 50 millió forintból fejlesztik a városi kamerarendszert. Jelenleg 176 olyan kamera működik, amelyet az önkormányzat üzemeltet: ebből 26 közterületi kamera, a többit önkormányzati cégek, a Szegedi Közlekedési Társaság és a Szegedi Városkép és Piac Kft. kezelik.

A megyei rendőrfőkapitány, Piros Attila kifejtette, céljuk, hogy még biztonságosabb legyen a város – ebben a jól működő kamerarendszer sokat segít. A főkapitány hozzátette, az elmúlt évhez képest idén kevesebb bűncselekmény történt a városban.
 

Botka László elmondta, mivel a jelenlegi kamerák képei több helyre – többek között az önkormányzathoz, az SZKT-hoz és a rendőrséghez – futnak be, ezért első lépésként egy olyan helyiséget alakítanak ki a rendőrség épületében, ahová az összes kamera képe beérkezik. Így minden egy helyen lesz látható, megkönnyítve a rendőrségi intézkedést.

Emellett a folyamatban lévő városrész-rehabilitációs programok részeként a ligetbe 31, a Stefániára pedig 10 darab új kamera kerül. A tervek szerint ezek mellett további 30-40 kamerát helyeznek ki a város különböző pontjain.

(leadképünk illusztráció - a szerk.)
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még át se adták, máris összetörték a felújított megállót Újszegeden - fotók

Még át se adták, máris összetörték a felújított megállót Újszegeden - fotók
Összetört egy frissen felújított buszmegálló Újszegeden. Szemtanúk szerint egy busz okozta a… Tovább olvasom