Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Egy hét múlva csobbanhatunk az élménymedencében

Egy hét múlva átadják a nagyközönségnek az újszegedi Ligetfürdő élménymedencéjét. Mivel a vizet 32–34 fokosra tudják felmelegíteni, októberig lehet majd élvezni a medence nyújtotta örömöket.
A csúszdákat biztonságosnak ítélték a szakemberek Fotó: Miskolczi Róbert
Végső szakaszához érkezett az újszegedi Ligetfürdő 2-es medencéjének a felújítása. A beruházás műszaki átadása a napokban kezdődött. A négy csúszda biztonságtechnikai ellenőrzése során a szakemberek mindent rendben találtak. A munkálatok helyszínén tegnap Bánáti Antal, a Fürdővizek Szeged Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a törmelékek elszállítása után elkezdik a díszkőburkolat lerakását, a világítás szerelését és a dísznövények telepítését. A 900 négyzetméteres élménymedencében több mint negyven nyak- és hátmasszírozó üzemel majd és éjszaka is nyitva tart.

A szegedi közgyűlés tavaly novemberben döntött arról, hogy a látványos fürdőberuházás helyszíne a Ligetfürdő legyen. Egy darabig külföldi befektetőkre vártak, de egyik ajánlat sem bizonyult elég komolynak, így végül lízingcég bevonásával újítja föl a medencéit a város. A 300 millió forintos beruházás két ütemben zajlik. Először 210 millióból a hátsó medence újul meg, utána az úszómedence vízforgató berendezését készítik el a maradék 90 millió forintból.

A második ütem munkálatai szeptemberben kezdődnek és a tervek szerint novemberre készülne el a SZUE medence vízforgatóval, majd ezt követően építik fel a sátort. Szeptemberben és októberben ezért csak az élménymedence üzemel. Ennek a vizét 32–34 fokosra tudják felmelegíteni, ezért hűvösebb időben is használható. A csúszda építését az árvíz miatt nem tudták időben elkezdeni, hiszen meghatározott vízállás fölött tilos a töltéshez nyúlni.

A nagyközönség egy hét múlva, augusztus 12-én veheti birtokba az új élménymedencét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kész utak a belvárosban

A tervek szerint halad a négy útépítőcég Szeged útjain, ám sok esetben meggyűlik a bajuk a hőséggel,… Tovább olvasom