Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Egy hetvenhét éves biciklist ütött el egy Mercedes Szegeden

Szeged - Az idős férfi nem nézett jól körül.
Kórházba szállítást követően vesztette életét az a kerékpáros, akit egy Mercedes Atego típusú tehergépkocsi ütött el tegnap délután a Széksósi úton.

A 77 éves szegedi férfi kerékpárjával haladt Szeged felől Sziksós irányába, amikor az Északi sor és a Széksósi út kereszteződésénél át akart kelni az úttesten a kerékpárút nyomvonalát követve. Az idős férfi azonban nem győződött meg arról, hogy azt biztonságosan megteheti-e, így egy Szeged felől érkező Mercedes Atego elé lépett. A tehergépkocsi vezetője próbálta elkerülni az ütközést, de az nem sikerült.

A helyszínre érkező mentők a kerékpárost súlyos sérülésekkel szállították a Traumatológiai Klinikára, ahol néhány órával később elhunyt.

A Szegedi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében, igazságügyi szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. lilongwe 2009. július 22. 07:40
  „Humgor, Zs...

  Ezer éve nem jártam arra...nem emlékeztem pontosan, hogyn is van megoldva a bicajút...mea culpa.
  Amennyiben véget ér, nincs mit tenni...csak Google Earth-ön néztem meg a helyet, ott valami csíkokat látni az úttesten...

  Humgor...engemet még csak a Belvárosi híd újszegedi végén ütöttek el, ahol egy Astra fordult jobbra a Sportcsarnok felé és le se sz**ta, hogy közben ott megyek a bicajúton, amit kereszteznie kellett. Két hónapig sánta voltam utána, pedig még a nőnek állt feljebb.
  A másik eset pedig a Széchényi téren volt, ahol egy Octavia fordult ki a Városháza felől az Anna-kút irányába...ott legalább a sofőr beismerte, hogy hibázott...

  Itt nem a KRESZ-nem KRESZ, vizsga-nem viszga viszonyról van szó. Minden autósnak van jogosítványa, a negyedük mégis szabálytalanul közlekedik...
  A közlekedési kultúra a baj...”
 • 21. kerik 2009. július 21. 23:42
  „Ha a teherautó nem kanyarodott-tekila007 szerint-akkor hogy üthette el a bácsit a kerékpárút nyomvonalán?
  Már nem lehet követni.
  Kösz, atomboy,hogy utánajártál.Már csak azt keresem a cikkben, hogy hol van a "lépett"szó?
  Az átkelés jelentheti azt is, hogy nem szállt le a bringáról.
  A szemtanúk biztosan többet tudnak, én nem voltam ott.”
 • 20. MAKMARI 2009. július 21. 23:10
  „honnan veszitek a bátorságot hogy ilyen véleményeket írjatok, nem tudjátok hogy mi történt és mi zajlott a bácsi fejébe, a teherautó gyorsan hajtott és előre látta a biciklist , a bácsinak viszont valószínű nem volt hátul szeme, esetleg nem vette észre időben és már nem tudott megállni. ami biztos hogy az út nem egyenes szakasz ott igenis kanyarodni kell és nagyon veszélyes nem ez volt az első haláleset ott.jobban oda kellene figyelnünk egymásra és lassabban kellene menni, sajnos a bácsinak már mindegy , nyugodjon békében.”
 • 19. tekila007 2009. július 21. 22:29
  „Bocs, a teherautó nem kanyarodott, hanem egyenesen haladt...”
 • 18. atomboy 2009. július 21. 21:58
  „Estefele elmentem a baleset helyszinere, itt a kep: http://www.atomboy.hu/CM/DSC01291.JPG

  Ahogy mondtam, a teherautos nem adta meg az elsobbseget a kerekparosnak, pedig itt illett volna, es semmi nem takart, megse akarta eszrevenni a kerekparost. Es azt irja a cikk, hogy lepett, ebbol az jott le, hogy a bacsi tolta a kerekparjat, tehat gyalogos volt. Es mit is mond a kresz?

  31. §: Bekanyarodás
  (5) Elsőbbséget kell adni, ha a 28. § (2) bekezdésében foglaltakból más nem következik
  a) jobbra vagy balra bekanyarodó járművel
  - annak az útnak az úttestjén áthaladó gyalogos részére, amelyre a jármű bekanyarodik, továbbá

  De ha rajta ulve akart atkelni a bacsi, akkor is neki volt elsobbsege:
  b) jobbra bekanyarodó járművel a kerékpársávon vagy az úttest mellett levő, attól jobbra eső kerékpárúton érkező jármű részére,

  Tessek, kerik, elolvastam. Igazam van, vagy igazam van?”
 • 17. cyt 2009. július 21. 16:50
  „Belgiumban, ha egy kerékpár útvonal keresztezi az országutat (alig van ilyen hely egyébként!!!), ott a kerékpárosok részére ki van téve az elsőbbségadás kötelező táblácska. Igen, a kresz tábla. Itt miért nem volt (vagy nincs) ilyen??? Mert ha nincs ilyen akkor ugyebár a jobbkéz szabálynak kellene érvényesülnie, nemde???”
 • 16. efje 2009. július 21. 13:31
  „A szambol vetted ki a szot teso.
  9. hozzászólás sagan 2009.07.21. 11:34

  Egy autó vs. gyalogos/kerékpáros konfliktusból nem kérdéses,hogy ki fogja húzni a rövidebbet. Ezért a közlekedés védtelenebb formáit kiemelten védeni kellene. Vannak országok ahol ez működik is,ott simán leléphetsz a zebrára,biztonságban közlekedhetsz kerékpárral. Nálunk sajnos az erősebb kutya b****ik elv uralkodott el a közlekedésben, az emberek néhány perc előnyért is képesek egymást eltaposni. Másrészt olyan infrastruktúrát kell kiépíteni,ami valós biztonságot ad,ahol látják egymást a közlekedés szereplői. A fasorban vezetett oldalváltásokkal tarkított kerékpárút nem ilyen.
  A lényeg azonban,hogy figyeljünk és vigyázzunk egymásra,mert mindenkit hazavárnak a nap végén.”
 • 15. PityPalkó 2009. július 21. 13:26
  „Borzalmas, ahogy az autóvezetők közlekednek! Ha nem figyelnék annyira, állítom hogy percenként többször is kivasalnának.”
 • 14. pille 2009. július 21. 13:04
  „Borzalmas, ahogy a kerékpárosok közlekednek! Ha nem figyelnék annyira,állítom hogy heti rendszerességgel vasalhatnék ki egyet.”
 • 13. 751510 2009. július 21. 12:58
  „Az említett helyszínen az autóknak van elsőbbségük. Az a biciklis, aki ott nem néz szét, az öngyilkos.”
 • 12. Humgor 2009. július 21. 12:57
  „Kedves lilongwe 2009.07.21. 10:34

  Ezek szerint itt Téged is elcsaptak volna. Több helyen az autósnak van elsőbbsége a biciklissel szemben, és ezt mindig tábla is jelzi.”
 • 11. Humgor 2009. július 21. 12:51
  „Kedves delmagyar.hu

  Nagyon fontos volt a cikkben leírni a teherautó típusát, viszont a cikkből nagyon fontos dolgok maradtak ki.

  A kerékpár tipusa (márkanév, tipus)
  A kiérkező mentőautó tipusa (márkanév, tipus)
  Az írás készítőjének autójának tipusa (márkanév, tipus)”
 • 10. Naca 2009. július 21. 12:20
  „Félreértés ne essék, nem az autósokat akarom védeni. De miért kellett kihangsúlyozni többször is, hogy egy Mercedes típusú autó volt a gázoló? Vajon ha egy 30 éves Zsigulival történik, azt is kiemelik? Különben pro és kontra lehetne vitázni, tudjuk, hogy az autók nem sokba nézik a kerékpározókat. De a kerekezőknek is tudomásul kell venni, hogy a kerékpárút sem mentesít semmi alól, főleg ha keresztez egy utat. Az idősekkel meg az a gond, hogy abban az időben, mikor ők kezdtek el közlekedni, még nagyon kevés autó volt és jó néhányuk nem tud mit kezdeni a nagy forgalommal.”
 • 9. sagan 2009. július 21. 11:34
  „Egy autó vs. gyalogos/kerékpáros konfliktusból nem kérdéses,hogy ki fogja húzni a rövidebbet. Ezért a közlekedés védtelenebb formáit kiemelten védeni kellene. Vannak országok ahol ez működik is,ott simán leléphetsz a zebrára,biztonságban közlekedhetsz kerékpárral. Nálunk sajnos az erősebb kutya b****ik elv uralkodott el a közlekedésben, az emberek néhány perc előnyért is képesek egymást eltaposni. Másrészt olyan infrastruktúrát kell kiépíteni,ami valós biztonságot ad,ahol látják egymást a közlekedés szereplői. A fasorban vezetett oldalváltásokkal tarkított kerékpárút nem ilyen.
  A lényeg azonban,hogy figyeljünk és vigyázzunk egymásra,mert mindenkit hazavárnak a nap végén.”
 • 8. sörpocak 2009. július 21. 11:26
  „Na ez a helyzet a kerékpárosokkal. Na nem azért, de én a nap minden szakában azzal közlekedem, de többször látom, tapasztalom, hogy a kerékpárosok fittyet hánynak a szabályokra. Mintha csak ők lennének.Szét sem néznek, csak kanyarodnak, mennek mint az őrült. T4eszem én ezt annak ellenére, hogy én is kerékpáros vagyok. Sokszor volt már, hogy a szabálytalan bicajos még engem ócsárolt, mialatt ő szabálytalankodott. Vissza kellene hozni a bringásoknak is a kresz oktatást, sikeres vizsga után pedig vezetői engedélyt kiadni, csak így lehessen bicajozni. És büntetni a barom, kresz szabályait durván megsértőket. Ugyanet fordítva is igaz, mármint a gépjármű vezetőkre is.Az elektromos bizgentyűket pedig igenis csak bukósisakkal, megfelelőb vezetési igazolvánnyal engedném vezetni.”
 • 7. Zs 2009. július 21. 11:05
  „Rosszul emlékszel - A főbb útvonalakon - és ott is - a keresztező kerékpárút "megszakad" és a bringásnak van elsőbbségadási kötelezettsége...

  Parazstságból most mellényúltál...”
 • 6. lilongwe 2009. július 21. 10:34
  „Ha az emlékezetem nem csal, a kerékpárút az út egyik szélétől a másikig tart...és azokon túl is folytatódik...
  Igen, hülye volt a bácsi, hogy nem nézett szét, de a Mercedes sofőrje még hülyébb, mert nem adta meg az elsőbbséget.
  Az egy dolog, hogy a bácsi nem nézett szét, de a gépjármű-vezetőnek csak akkor kell látnia a gyalogost/kerékpárost és lassítania/megállnia, ha az szétnéz?
  Baromság...

  Én is sokszor megyek autóval (amúgy évi 5-6-7 ezer kilométert tekerek bicajon), de engem boldogsággal tölt meg, ha valahol lassítok/megállok és az illető boldog...
  Az emberi parasztság határtalan...”
 • 5. ditta 2009. július 21. 10:32
  „Van egy 70 éves munkatársam, 3 éve a nagykörúton leszállt a buszról és át akart menni a másik oldalra - nem zebrán, csak úgy ahol éppen volt - elütötték kórházba került jó pár hónapra, mikor kiengedték visszajött dolgozni, rákérdeztünk a történtekre és teljesen felháborodottan mesélte, hogy a rendőrség őt büntette meg 10.000,-Ft-ra és még az autó söfőrje is beperelte, mert összetörte az autóját. Szerinte az autós volt a hibás, mert nem kerülte ki őt. - na mindenki gondoljon amit akar, de igenis figyelmetlenek az idősek, kigondolnak valamit és azt hiszik nekik mindent lehet, közben pedig szidják a "bunkó fiatalokat". A Mars téren is, a piacon csak mennek nem néznek csak előre, ott állnak meg ahol éppen vannak, se jobbra se balra, az út közepén, és ha véletlenül mögöttük menve nekik ütközöl, mert gondolt egyet és megállt, még ő kezd el szidni.”
 • 4. sylvi69 2009. július 21. 10:15
  „"...át akart kelni az úttesten a kerékpárút nyomvonalát követve. Az idős férfi azonban nem győződött meg arról, hogy azt biztonságosan megteheti-e, így egy Szeged felől érkező Mercedes Atego elé lépett."
  Nem a kerékpárúton ütötték el, hanem akkor, amikor át akart menni az út túloldalára, és figyelmetlenül az autó elé lépett.”
 • 3. kerik 2009. július 21. 10:15
  „egyébként meg pont az idősekre jellemző, hogy csak úgy, ukkmukkfukk átmennek egyik oldalról a másikra, körültekintés nélkül...”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kareszt keresem! - besurranó tolvaj rendőrkézen

Szeged - Előszeretettel járt be nyitva felejtett ajtókon egy 24 éves szegedi férfi. Egyik alkalommal… Tovább olvasom