Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Egy hónap alatt kétmillió forint adomány

Egy hónap alatt kétmillió forint adomány gyűlt össze Péntek Norbert számláján. Volt, aki születendő kisbabája köldökvérét is felajánlotta a szegedi fiúnak, hátha ezzel segíthet rajta. Az egy éve autóbalesetet szenvedett és megbénult Norbin ugyanis csak őssejtbeültetés segíthetne. A műtétet valószínűleg Moszkvában végzik majd el, ha ki tudnak érte fizetni húszmillió forintot.
Péntek Norbert nem adta fel a reményt Fotó: Gyenes Kálmán
Ismét bebizonyosodott: jó ügyért szívesen adakoznak az emberek. Egy hónappal ezelőtt mutattuk be lapunkban Péntek Norbertet, aki tavaly áprilisban súlyos autóbalesetet szenvedett, és deréktól lefelé megbénult. A tizenhét éves fiú azóta tolószékben él, ám sem ő, sem szülei nem adták fel a reményt, hogy egyszer még járni fog. Egy forradalmi módszerben, az őssejtbeültetésben bíznak, mely még csak kísérleti stádiumban lévő eljárás, és a világon mindössze két országban alkalmazzák. Az eredmények azonban lenyűgözők: a bénult betegek a műtét után ismét képesek mozogni.

Az eljárás húszmillió forintba kerül, de Péntekék elhatározták: mindenképpen összegyűjtik. Ebben állt melléjük a Szeged Alsóvárosért Közhasznú Egyesület, mely számlát nyitott és vállalta, hogy segít adományozókat találni. Ők keresték meg lapunkat is, a cikk megjelenése után pedig heteken keresztül nem győzték kapkodni a telefonokat. De a család körül is hirtelen felpezsdült az élet.

– Rendszeresen leszólítanak bennünket az utcán, és rengetegen fel is hívtak – mesélte az édesanya, Péntek Imréné Ági. – Volt, aki módosította az egyszázalékos felajánlását, és újra töltötte a papírokat, csak hogy nekünk adja azt az összeget. Többen írtak levelet is, többek közt egy általános iskola tanári kara, valamint az egyik cégnél dolgozó csökkent
Számla- és adószám

A Szeged Alsóvárosért Közhasznú Egyesület Norbi számára elkülönített számlájának száma: Partiscum 11 Takarékszövetkezet, 57600084-11080958. Az alapítvány adószáma, melyet az egy százalékok felajánlásánál fel kell tüntetni: 18466979106.  
munkaképességűek. Ők rokkantnyugdíjból élnek, mégis adományoztak a fiamnak. Egy kismama pedig azzal hívott fel, hogy felajánlhatná-e születendő gyermeke őssejtjét.

Ópusztaszeren jótékonysági bált is szerveztek a múlt héten, melyre pillanatok alatt elkelt az összes jegy. A fellépők mindegyike ingyen vállalta, hogy műsort ad, az étterem önköltségi áron dolgozott, az ételek alapanyagait és a dekorációt pedig ingyen kapták. Itt az adományokból, a tombolából és a belépőkből egy este alatt több mint másfél millió forint gyűlt össze.

– Természetesen folytatjuk a gyűjtést, hiszen még nagyon sok céget nem kerestünk fel, és szeretnénk az ópusztaszerihez hasonló rendezvényeket is szervezni – mondta Szécsi István, az alapítvány elnökhelyettese. – Úgy tapasztaljuk, hogy az emberek jó ügyért szívesen adakoznak, az eddig felkeresettek többsége első szóra „nyitotta a pénztárcáját". Azt hiszem, akinek gyereke is van, különösen át tudja érezni a Péntek család helyzetét.

Norbi és szülei úgy érzik, történetükkel példát mutathatnak azoknak, akik eddig nem mertek másoktól segítséget kérni. Ők is nehezen szánták rá magukat, de azóta folyamatosan csak a szeretetet és a segítő szándékot tapasztalják maguk körül.

– Sokat gondolkoztam rajta, mi lehetne az a szó, amivel kifejezhetném, mennyire hálás vagyok az adományozóknak, de nincs ilyen szó – mondta Ágnes. – Nagyon jólesik, hogy ilyen emberek vannak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Viperával ütötték az ellenőrt

Viperával vágtak fejbe egy SZKT-ellenőrt Szegeden, az Ortutay utcai megállóban. Az ellenőr nem… Tovább olvasom